Het was een week van bizarre ‘hook-ups’, de Jessica's en de jongste carrièremove, excuus, zwangerschap van Reese Witherspoon. Eerst die vermeende booty calls van de dames Rihanna en Ashley Olsen. De eerste zou deze week een middernachtelijk bezoekje aan Ashton Kutcher hebben gebracht. De tweede zou vorige maand Johnny Depp in haar bed hebben ontvangen. Twee vreemde combinaties, dat sowieso, maar is het waar?

Het Ashton & Rihanna gerucht is waar, in zoverre dat zij dinsdag rond middernacht inderdaad een bezoekje aan zijn huis heeft gebracht. Website TMZ bracht het nieuws zelfs met fotografisch bewijs (een wazige foto van RiRi op zijn oprit). Of dit betekent dat de twee elkaar vervolgens de kleren van het lijf hebben gerukt, blijft gissen. Vooral omdat mij niet helemaal duidelijk is of Rihanna's ‘entourage’ met haar mee naar binnen is gegaan of braaf buiten heeft gewacht. Dat maakt wat mij betreft het verschil tussen een ordinaire booty call en een spontane after party.

Maar het meest vreemde aan het hele verhaal is niet het verhaal zelf – ik bedoel, ze zijn alle twee single, Ashton is een douche maar heeft in ieder geval geen losse handjes. Nee, het meest vreemde gebeurde de dag na de vermeende hook-up toen TMZ het artikel – inclusief foto - verwijderde van website. Waarschijnlijk onder zware dwang van een van de twee celebs. Wat maakt dit bezoekje zo ‘speciaal’ dat of Ashton of Rihanna – toch alle twee wekelijks onderwerp van nieuwe hook-up-gossip - het koste wat kost wil laten verdwijnen? Ik heb geen idee... Jullie?

Dan die andere, uiterst bizarre hook-up tussen één van de Olsens en Johnny. Een combinatie die een jaar geleden niet voor mogelijk was gehouden en nu – sinds de vermeende break-up – wellicht best waar zou kunnen zijn. Ware het niet dat de bron het onbetrouwbare (volgens hen gaan Brangelina om de twee weken uit elkaar) In Touch is en hun uit geheime bronnen opgemaakte verhaal nog vreemder is dan de combinatie...

REESE ZWANGER EN STRATEGISCH

En dan de zwangerschap van Reese Witherspoon. Geen enorme shocker aangezien ze pas 36 is en ondertussen een jaar getrouwd is met Jim Toth. Verrassender is dat niet People, maar US Weekly het grote nieuws mocht brengen. People, met de grotere oplage en lezers die Reese als de ideale schoondochter zien, was tot op heden altijd het go-to blad van de actrice. Een jaar terug mocht People nog haar huwelijksfoto’s, voor een fijn bedrag uiteraard, brengen. Maar ditmaal is het In Touch die de meerdere bronnen kreeg te spreken die het nieuws tot in detail – ze is 12 weken – konden bevestigen.

Waarom? Reese schijnt haar PR onder te willen gaan brengen bij Stephen Huvane, de man die ook Jennifer A. en Gwyneth P.’s pers doet. Huvane is close met US Weekly. Haar keuze voor het laatste blad kan dus een knieval voor de man zijn. Vreemd, hoor ik je denken. Waarom zou zij, de grote ster, een knieval voor een PR-mannetje moeten doen? Ten eerste is Huvane niet zomaar een pr-mannetje (kijk naar z’n clientèle) en ten tweede is Huvanes broer een grote speler binnen het agentschap waar Reese's hubby werkt én hogerop wil komen. De keuze voor In Touch kan dus heel goed een strategische zijn geweest. En daarmee zou kleine baby Toth nú al de carrières van beide ouders hebben geholpen.

SUCCES VOOR JESSICA, DEEL I

Dan, voor iedereen die dit allemaal veel te cynisch vindt en niet gelooft dat onze Hollywoodsterren de roddelpers en paparazzi gebruiken voor eigen gewin, wat bewijs: Deze week kregen namelijk zowel Jessica Simpson als Jessica Biel eindelijk iets terug voor hun jongste mediastrategie. Simpson wist, na de ELLE-cover, de foto’s van haar babyshower te verkopen aan People. Voor hoeveel is niet bekend, maar de vraagprijs was 90.000 dollar... Kans is groot dat People ook de eerste foto’s van de baby heeft gekocht. Vraagprijs daarvan was 1 miljoen. Well done Jessica!

SUCCES VOOR JESSICA, DEEL II

Hetzelfde kan gezegd worden van die andere Jessica, want het opzichtig flashen van haar ring heeft haar ook iets opgeleverd. Geen geld maar iets wat de actrice waarschijnlijk nog liever wil: een filmrol. Ze zal samen met Scarlett Johansson, Helen Mirren en Anthony Hopkins gaan spelen in Alfred Hitchcock and the Making of Psycho. Geen kleine film, geen kleine namen. Waar een boel publiciteit al niet goed voor kan zijn…