Nooit verwacht dat ik hier ooit zou schrijven Avril Lavigne en Chad Kroeger. Zij is al sinds begin deze eeuw niet meer relevant – als ze het al ooit echt was - en hij is de zanger van de wellicht sufste 'rock'band die ooit is opgericht.

Maar deze week waren ze opeens overal. Want Avril (27) en Chad (37) gaan trouwen. Met elkaar. De twee Canadezen zijn namelijk al een half jaar samen. Een nieuwtje dat tot deze week niet was opgepikt. Geen paparazzo die de moeite had genomen ze ooit samen te betrappen of kennis die uit de school klapte. Niemand vond het echt interessant blijkbaar.

Maar omdat een verloving in Hollywood natuurlijk niet telt als je het niet met de wereld hebt gedeeld, verkochten Avril en Chad hun intieme nieuws aan een van de grootste gossipbladen van Canada. Voor de geïnteresseerden, de ring is 14-karaats en hij maakt haar iedere dag aan het lachen.

Het ‘chavril’-nieuwtje ging via de cover van Hello! Canada inderdaad de wereld over, maar waarschijnlijk niet op de manier waarop de twee muzikanten het hadden gehoopt. Tenzij ook zij denken dat hun verloving een teken van de naderende Apocalyps is, maar ergens denk ik niet dat ze zoveel zelfspot hebben...

NAAKTE PRINS  

Er was ook goed nieuws deze week. Na tientallen saaie officiële gelegenheden en zijn uitzonderlijk goede gedrag tijdens de Olympische Spelen, moest prins Harry natuurlijk een keer uit de bocht vliegen. En – gelukkig voor ons – deed hij dat in Vegas op spectaculaire wijze. Naakt.

Het is niet de eerste keer dat Harry op compromitterende wijze wordt gefotografeerd, en vast ook niet de laatste - je kunt als zijn beveiliger niet iedere keer mobieltjes in beslag gaan nemen zodra de prins aan het feesten slaat.

Daarbij lijkt het Harry niet eens heel veel schade te hebben berokkend. Het Britse volk heeft hem zijn misstap al vergeven. Velen doen het – in tegenstelling tot dat nazi-uniform – af als een normale manier om te feesten voor een jongen van zijn leeftijd. En wat betreft oma, hij zal met hangende pootjes terug naar het paleis zijn gegaan. En zij zal hem wellicht de komende tijd net iets vaker naar oersaaie etentjes sturen - als straf. Maar verder lijkt hij weg te komen met zijn uit de hand gelopen potje stripbiljard.

ZELFCENSUUR BRITSE KRANTEN

Interessant is het trouwens wel dat geen enkele krant of tabloid in Engeland de foto’s in eerste instantie durfde mee te nemen. Durfde inderdaad. Want terwijl de TMZ-foto’s de wereld over gingen, publiceerde zelfs de meest nasty tabloids de plaatjes gisteren niet. Dit omdat de Britse raad voor de journalistiek een ‘verzoek’ van het paleis had gekregen om Harry’s privacy te respecteren. En omdat de Britse kranten na het recente afluisterschandaal erg voorzichtig zijn geworden, honoreerde iedereen dat verzoek. Zeker omdat een rechter zich op dit moment buigt over een persregulering

Uiteindelijk besloot The Sun, het stoutste jongetje van de klas, de foto’s vandaag trouwens alsnog te plaatsen. Dit nadat ze gisteren heel suf een medewerker van de krant (met een naakte stagiair) de scènes hadden laten naspelen. I kid you not, zie de bizarre voorpagina.

KRISTENS VOORZICHTIGE COMEBACK  

Tot slot, terwijl de hele wereld grappen maakte over de naderende Apocalyps of druk doende was de spelregels van stripbiljard te leren, is niemand minder dan Kristen Stewart ook weer boven komen drijven. Voor het eerst sinds de affaire, is de actrice gefotografeerd. En dit keer was het fotomomentje wel gepland door haar mensen.

Met een tot in de puntjes geënsceneerd paparazzimomentje – van het brave bosje bloemen, de donkere, sombere pet tot haar evenzo sombere blik – lijkt het erop dat de actrice nu heel langzaam en strategisch terug in de spotlights wordt gemanoeuvreerd. Met als doel dat we haar straks weer gaan zien als actrice en niet meer alleen als dat meisje dat Robert Pattinson bedroog. Verwacht voorlopig dus geen feestfoto’s of uitgestoken middelvingers van Kristen.

PS - Zie je een interessante headline voorbijkomen, laat het me weten via Twitter.