Nu de rode loper-madness van het prijzengalaseizoen voorbij is, moet de bekende mens zich weer op een andere plek in the picture wurmen. De een struint met spuuglelijk blauw haar de Parijse shows af. De ander verkloot het optreden dat (naar eigen inzicht) haar comeback had moeten zijn omdat ze nog geen alinea tekst kan onthouden. En Jessica Biel flasht eindelijk haar zo goed verborgen gehouden verlovingsring. Maar zij die het kunnen, spelen - juist nu - de troef in het ‘ik ben beroemd, kijk naar mij!’-spelletje: de babykaart.

De hoos begon vorige week met het blijde nieuws van de familie Affleck. Actrice Jennifer Garner en manlief Ben hebben een derde kind aan hun roedel mogen toevoegen. Een zoontje, Samuel Garner Affleck. Na maanden foto's van haar dikke buik en interviews over de aankomende spruit, is het kind er eindelijk. Jennifer wist er deze week de cover van People magazine mee te halen. En dat zal haar deugd hebben gedaan.

JENNIFERS CARRIÈRE IS 'MOEDER ZIJN'

Jennifer is namelijk, net als Jessica Alba trouwens, een actrice die een carrière heeft gemaakt van het moeder (en 'vrouw van') zijn. Ze wordt iedere maand zeker een keer gefotografeerd met haar kinderen (kleine mini-Jennifers) en haar beroemde man. Daarmee weet Jennifer al jarenlang nooit helemaal uit de spotlight te verdwijnen. Dat terwijl ze amper één film per jaar maakt.

Begrijp me niet verkeerd, ik vind Jennifer best een leuke actrice. En die keer dat ik haar mocht interviewen, was ze oprecht lief en vriendelijk. Ik zeg alleen dat ze wéét dat ze met haar kinderen meer aandacht genereert dan met haar laatste indiefilm. Dus gebruikt ze de babykaart wanneer nodig. Net als de meeste Hollywoodsterren trouwens. Zelfs Angelina Jolie had de dag na haar Oscarbeen-controverse baat bij haar troef. Terwijl iedereen zich nog afvroeg of Angie misschien dronken was geweest tijdens de show, liep zij met haar tweeling en schoonmoeder over straat het schoolvoorbeeld van degelijkheid te zijn.

Toeval of perfecte timing?

JESSICA DOET EEN 'DEMI MOORE'

Dat Jessica Simpson haar zwangerschap inzet om haar carrière een nieuwe boost te geven, hoef ik niet eens uit te leggen. De, ehm, blondine (wat doet ze tegenwoordig eigenlijk?) tekende maanden terug al een contract met Weight Watchers voor 3 miljoen dollar om straks na de geboorte haar zwangerschapskilo’s kwijt te raken met hun dieet. Tel daar het bedrag bij op dat ze voor de eerste babyfoto’s krijgt (zij is absoluut het soort ster dat de foto’s verkoopt en niet gratis online zet), en je hebt een lucratieve nieuwe tak aan Jessica Simpsons toch al lucratieve carrière.

Voor de cover van de Amerikaanse ELLE die Jessica deze week siert, heeft ze waarschijnlijk geen groot geldbedrag gekregen. Maar de ‘Demi Moore’ en het bijbehorende ‘tell-all’ interview heeft haar profiel – en daarmee de prijs van die babyfoto’s - wel weer opgeschroefd. Vast geen toeval dus dat ex Nick Lachey juist deze week zijn eigen babynieuws bekendmaakte...

MAAR DE WEEKPRIJS GAAT NAAR SIENNA

Tot slot de laatste en misschien wel de best gespeelde babykaart van de week. En wel uit de stapel van Sienna Miller. De actrice heeft op dit moment geen film of kledinglijn te promoten, maar siert wel de cover van de Engelse Vogue. Een erg gewilde cover. En de enige reden waarom Sienna ‘m wist binnen te slepen? Juist, haar zwangerschap. 

ps. Ik weet dat ik één babynieuwtje vergeet, maar om Snooki geef ik te weinig om over te schrijven...