Het was me het weekje wel. Eerst waren er de – dus toch zelf naar buiten gebrachte! - foto’s van Blue Ivy Carter. Toen kwamen de Grammy’s en Bafta’s. Valentijnsdates en romantiek op het strand. Een popicoon is ons ontvallen, een nieuwe wereldster werd geboren. En – helaas – moesten we tevens de wederopstand van een terecht gevallen r&b-sterretje meemaken. Over dat laatste, straks meer. Over Whitney Houston kunnen we kort zijn. Het nieuws is zoals het is. Ze stierf; te jong, te tragisch en vast ook geheel onnodig. Dat haar begrafenis zaterdag via een live-stream te volgen is, heeft iets creepy’s, maar ook daar valt weinig over te zeggen. Er zijn vast fans heel blij mee.
  
NEE, ADELE STOPT NIET!
Maar de oude grootheid moest deze week de headlines delen met een nieuwe grootheid. Want na haar zesvoudige winst op de Grammy’s, denk ik dat we Adele wel tot de grote spelers van het moment mogen rekenen. Een die het tot op heden nog allemaal doet zonder spelletjes, vooropgezette paparazzifoto’s of campagnevoering. Adele is gewoon Adele. Ook tijdens interviews. Ze zegt gewoon wat ze denkt, vloekt als een bootwerker, lacht vaak en héél hard.

Ik heb er een jaar geleden zelf een half uurtje naast mogen zitten en het was een van de leukste – en relaxte – interviewkandidaten die ik ooit sprak. Niet verrassend dus dat een van haar uitspraken, die ze er waarschijnlijk zonder er echt over na te denken uitgegooide, deze week totaal uit z’n verband gerukt de wereld over ging. ‘Adele stopt 5 jaar lang met muziek maken’, riepen de geschrokken headlines. Niks van waar, zo bleek nog diezelfde dag. Want waar ze in het interview met de Amerikaanse Vogue riep ‘I’m fucking off for four or five years’, liet ze gisteren op haar blog weten dat ze direct na de Brit Awards van maandag alweer de studio induikt: '5 years? More like 5 days!'. Het is een mooi voorbeeld van hoe roddels de wereld in komen.
 
SCARLETT BLIJFT HAAR MAN PIMPEN
Behalve Whitney en Adele, werden we deze week ook getrakteerd op nieuwe foto’s van Scarlett J. en haar nieuwe vlam, a.k.a. ‘de mooiste man ter wereld’. Ik schreef er twee weken terug al over, de plotselinge omslag van Scarlett als het over paparazzifoto’s gaat. Hetzelfde meisje dat een aantal jaar geleden nog over straat liep met een ‘ik word lastiggevallen door de persoon die deze foto neemt’-bordje voor haar neus, wordt nu te pas en te onpas gefotografeerd met haar lief. In een paar dagen tijd zagen we hen op het strand en op een valentijnscruise. Is het toeval dat afgelopen week ook een nieuwe film van Ryan Reynolds is uitgekomen in Amerika?
  
‘CHRIS BROWN CAN BEAT ME ANY DAY’
Tot slot de wederopstand van Chris Brown. Exact drie jaar nadat hij toenmalig vriendinnetje Rihanna bont en blauw sloeg, stond hij weer op het podium van de Grammy’s. Hij mocht niet één maar twee keer optreden en nam zelfs een prijs mee naar huis. Hij was de ‘comeback-kid’ van de avond. (FYI: Rihanna zat erbij en keer ernaar.)
 
Niet iedereen was even blij met Chris’ triomfavond. Een petitie om excuses van de organisatie van de Grammy’s af te dwingen, is gestart (teken ‘m hier). En meerdere Amerikaanse sterren lieten via Twitter weten het belachelijk te vinden dat de r&b-muzikant, op het belangrijkste muziekfeestje van het jaar, gevierd werd. Jack Osbourne schreef: 'Chris brown ... people don't forget! #chrisbrownbeatswomen.' Deze kritieken liet de r&b-muzikant natuurlijk niet over z’n kant gaan, hij reageerde twee dagen later met 'HATE ALL U WANT BECUZ I GOT A GRAMMY Now! That's the ultimate FUCK OFF!'
 
De tweet is ondertussen verwijderd door zijn management, die waarschijnlijk doorhad dat dit soort taal wellicht niet de boodschap van een hervormde, niet-agressieve Chris Brown uitdraagt. Desondanks heeft-ie een flinke tegenreactie teweeggebracht. Woensdag was ‘RIP Chris Brown’ trending, het was Twitters eigen ‘fuck you’ en manier om Browns carrière dood te wensen.
 
Ondertussen woedt online de discussie of het passend was om, drie jaar nadat hij zijn vriendin tot bloedens toe sloeg, Chris Brown een podium te geven bij de Grammy’s. Sommigen menen dat iedereen een tweede kans verdient. Ook Chris. Zeker omdat hij zijn fouten heeft toegegeven. Persoonlijk vind ik het vooral een rare boodschap die wordt uitgedragen wanneer iemand die dit heeft gedaan, een paar jaar later door de muziekwereld wordt toegejuicht. Iets dat diezelfde avond werd bevestigd door meerdere Chris Brown-fans, die tijdens de uitzending op Twitter riepen dat Rihanna niet zo moest miepen. Zelf zouden ze best geslagen willen worden door de muzikant: 'Chris Brown looks soo hot with blonde hair! He can beat me any day'...
 
I rest my case...
  

Blogs gemist? Hier lees je ze allemaal >