De minst verrassende break-up van het jaar. Orlando en Miranda zijn niet meer. Dit zagen we natuurlijk maanden geleden al aankomen.

Op 4 januari schreef ik op deze plek:

“Tot slot begint het er steeds meer op te lijken dat de eerste ‘grote’ Hollywood-breuk van 2013 die van Orlando Bloom en Miranda Kerr gaat zijn. Geruchten over haar misstappen – van Justin Bieber (ieuw!!!) tot Leonardo DiCaprio – gaan al weken rond en lijken alleen maar hardnekkiger te worden.

En dat Miranda deze week een foto van haar hand zonder trouwring rondtwitterde, lijkt ook geen goed teken. Het laatste nieuws is een ontkenning via een ‘bron’ (hun pr-mensen dus), maar we weten ondertussen dat dit niet veel hoeft te betekenen.” 

Uiteindelijk duurde het toch nog een maand of elf, want eerst moest zijn debuut op Broadway in Romeo and Juliet gepromoot worden. Maar nu is dat toneelstuk een redelijk succes dus en mocht het eindelijk worden bevestigd. Via E! Online en door hun vertegenwoordigers. Uiteraard zijn ze nog steeds ‘hartstikke supportive naar elkaar toe en geven ze nog altijd om elkaar’  bla bla.

Ook bevestigen de woordvoerders dat de twee al maanden uit elkaar zijn. Maanden. Dus het ‘niks-aan-de-hand’-interview waarmee Miranda Kerr deze maand de cover van Cosmopolitan siert is een en al b*llshit. Een quote uit het stuk waarin ze zegt dat ze zoveel respect heeft voor haar mans kunsten op Broadway:

“Flynn says Mommy works and Daddy plays, because Daddy is in a play . . . so that makes sense. When I saw Orlando on Broadway in Romeo and Juliet, I was blown away. For someone to be able to learn all that and hold the energy to do it every day, six days a week — I have so much respect for him. We don’t run lines though. We keep that very separate. That would be like me asking him to teach me how to catwalk.”

Zo zie je maar weer, zelfs als rechtstreeks uit de mond van een celebrity komt, betekent dat nog niet dat het ook echt waar is.

EEN 'KRISTEN STEWART MISSTAP' MET B-STERREN

Meestal kun je dat laatste ook zeggen van de gemiddelde paparazzifoto (Orlando en Miranda zijn 8 oktober nog samen gefotografeerd), maar soms zegt zelfs een foto uit Hollywood meer dan duizend woorden kunnen.

Neem de foto’s die deze week online verschenen van American Idol-deelneemster en Smash-actrice Katherine McPhee en de regisseur van haar ondertussen gecancelde televisieserie Michael Morris. Druk zoenend op een parkeerplaats in L.A.. Hand in hand over straat.

Lief en schattig, ware het niet dat de twee getrouwd zijn – en niet met elkaar.

Dat maakt dit een soort Kristen Stewart/Rupert Sanders-schandaal dus, alleen dan met b-sterren.

De affaire is waarschijnlijk al maanden gaande, aangezien de opnames van Smash al in maart zijn geëindigd. Ondertussen schijnt regisseur Morris door zijn vrouw en de moeder van hun drie jonge kinderen, The West Wing-actrice Mary McCormack, genadeloos uit huis gegooid te zijn. En bronnen dichtbij Katherine claimen dat haar huwelijk sowieso al tijden on the rocks was. Al schijnt ze zich wel ‘rot te schamen’ dat ze door een fotograaf zijn gesnapt. Want dat is inderdaad het gedeelte waarvoor ze zichzelf moet schamen...

Het gekke is wel dat van de 17 foto’s (!) die de paparazzo ongestoord van de twee kon maken, er toch ook zeker 5 zijn waarop het toch echt lijkt alsof in ieder geval hij ziet dat ze worden gefotografeerd.

VERDACHT

Het is dat ze alle twee redelijk onbekend zijn en er geen enkele reden is waarom ze een fotomomentje of nep-relatie in scene zouden zetten, maar anders had ik het allemaal maar wat verdacht gevonden. Verziekt als ik ben door het gekonkel in Hollywood. In dit geval kom ik echter niet verder dan dat de twee misschien betrapt wilden worden om zo het pijnlijke nieuws niet zelf te hoeven breken bij hun echtgenoten.

Voor nu houden we het er maar op dat Katherine gewoon een stuk minder goed is in het niet op de gevoelige plaat laten vastleggen van haar misstappen dan Miranda Kerr tijdens haar huwelijk met Orlando is gebleken. Want behalve veel geruchten, hebben we van haar nooit foto's gezien.

Al had ik overigens ook geen fotografisch bewijs willen zien van Miranda en Justin Bieber (ieuwwwww!). Jullie?