Zou het dan toch? Wil George Clooney echt de politiek in? Is dat inderdaad het grote plan achter de verloving? Ik opperde het een maand geleden al, maar deze week gaat het ook als een malle over de Engelstalige gossipsites.

Het begon met de Britse krant The Mirror die een week geleden kopte: George Clooney plans to move into POLITICS after marriage to Amal Alamuddin. In het artikel komt een ‘pal’ aan het woord die in redelijk vage termen beschrijft hoe George na de bruiloft hoopt meer betrokken te zijn in politiek en dat hij met iemand als Amal aan zijn zijde meer ‘geloofwaardigheid’ heeft om eventueel een gooi naar een politieke carrière te doen.

Deze week sprong het Amerikaanse roddelblad Life & Style op het verhaal in door een ‘political insider’ te laten claimen dat de democraten George op het oog hebben voor het gouverneurschap van Californië in 2018. Het artikel noemt Amal een ‘dream first lady’ en George de perfecte opvolger van de zittend gouverneur. En waarom ook niet? Als Arnold Schwarzenegger het kan, kan George Clooney het zeker.

GOKJE
Of het allemaal waar is, is weer een tweede. The Mirror, Life & Style, het zijn zeker niet de meest betrouwbare van het stel. Het lijkt mij een stuk waarschijnlijker dat ze maar wat gokken. Zoals ik een maand geleden ook deed. Het blijft immers opvallend dat de man van de tijdelijke relaties met serveersters en hoopvolle b-sterretjes opeens keihard is gevallen voor een vrouw die niet direct zijn type is – of lijkt.

Maar pas als de celebvriendelijke People of US Weekly gaan praten over een politieke carrière of op z’n minst George in een coververhaal uitgebreid over de wereldproblematiek (en zijn oplossingen) laten vertellen, durf ik te geloven dat het misschien wel echt waar is. Tot op heden schrijft People alleen nog enkel over de bruiloft (die is volgens een ‘bron’ in september) en de locatie (Italië, maar niet bij het Comomeer, aldus de bron).

SEKSUELE ESCAPADES
Iemand anders die deze week een ‘bron’ naar de redactie van People heeft laten bellen, is Jennifer Lopez. Geruchten over haar danser-vriendje Casper Smart en zijn seksuele escapades buiten hun relatie gieren over het web. Ik geloof dat er ondertussen al twee modellen (saillant detail, beide vrouwen zijn transseksueel) beweren een affaire met hem te hebben gehad.

Niet heel verrassend natuurlijk, hun relatie is altijd een bijzondere geweest en geruchten over hem gaan al jaren.

GEEN DENIAL
Dat er in de nieuwste verhalen een kern van waarheid zit, mogen we opmaken uit de reactie van team Lopez. In plaats van een keiharde denial, kreeg People namelijk via een ‘vriend’ te horen dat de twee al maanden problemen hebben:

'A few months ago, Jennifer Lopez and Casper Smart "hit a rough patch," a friend tells PEOPLE, but the singer has been trying to be supportive of him and work through their issues.'

Ze zijn volgens de vriend nog samen, ‘technically’, maar hoe lang nog, is de vraag.

DAMAGE CONTROL
Klinkt als keiharde damage control. De lezers van People moeten na dit artikel geloven dat wat Smart ook heeft gedaan, hij het pas deed nadat Jennifer al haar twijfels had. Ze is alleen maar bij hem gebleven om hem te helpen. Echt bedrogen is ze dus niet. Want ze is Jennifer Lopez, en die wordt niet bedrogen (ahum).

People volgde het verhaal gisteren op met een artikel over Jennifers optreden in de Bronx waarin meerdere malen wordt benadrukt dat Smart er niet was en dat Jennifer wel een nummer aan haar moeder heeft opgedragen, maar haar vriend met geen woord heeft genoemd.

Wat denk je? Zou People een exclusief interview krijgen in ruil voor deze support?

UPDATE: En na al het gespeculeer hebben People en Us Weekly zojuist bevestigd dat de twee ook echt uit elkaar zijn. Al een paar weken trouwens.