Toeval of gepland? Jij mag het zeggen. Nadat de wereldwijde pers drie dagen lang over niets anders kon praten dan het huwelijk van George Clooney en Amal Alamuddin, ofwel de nieuwe JFK en Jackie, kwam er een onverwacht nieuwtje uit het Brad en Angelina-kamp.

Niks spannends. Of, nou ja, een horloge van een paar miljoen kan natuurlijk best spannend worden genoemd, maar het was geen ‘breaking news’ van het niveau zwangerschap, huwelijk, scheiding of affaire. Het ging gewoon over een (verlaat?) huwelijkscadeau van Angelina aan Brad – en over de film die de twee in Malta aan het opnemen zijn.

Het nieuwtje van niks kwam maandag via een Britse tabloid bovendrijven, nadat de winkelier die de inscriptie in het horloge heeft gemaakt, er honderduit over had gekletst tegen de krant. Nu kan de man natuurlijk zelf naar de tabloid zijn gestapt, of er in de kroeg over hebben opgeschept waarna het bij de Mirror terechtkwam. Maar we weten ondertussen dat dit soort ‘kleine’ verhaaltjes vaker wel dan niet door de sterren zelf aan de media worden doorgespeeld.

VERBLEEKT
Of Brad en Angelina er in dit geval zelf een handje in hebben gehad? Wie weet. Het is immers niet ondenkbaar dat ze na een paar dagen toekijken hoe prins George, zijn nieuwe prinses Amal en hun gevolg Venetië en de gossipsites overnamen, er genoeg van hadden en ook weer wat aandacht wilden.

Want zeg zelf, die geheime bruiloft van Brad en Angelina van een paar weken geleden is ondertussen aardig verbleekt bij het spectaculaire huwelijk van George en Amal. Niet in de minste plaats omdat Amal drie dagen lang de show stal met haar prachtige outfits en enorme grijns. Angelina wie?

Komt nog eens bij dat de twee acteurs afgelopen weekend niet op het huwelijk aanwezig waren en er dus geen tientallen foto’s van het stel in een bootje voorbij zijn gekomen. Dat ze er niet waren, is iets waar veel mensen zich over verbaasden. Er is immers heel vaak geroepen dat Brad getuige zou zijn - zelfs door 'George's tante'. Geeft maar weer eens aan hoeveel er wordt verzonnen. Uiteindelijk bleek Brad niet eens op de gastenlijst te staan.

HAAT
Waarom niet? Het kan zijn dat George geen zin had in de ophef die sterren als Brad en Angelina met zich meebrengen. Of misschien wilde hij niet dat de twee de aandacht zouden afleiden van hemzelf en zijn lieftallige bruid. Maar het kan ook zomaar zijn dat de vriendschap tussen de twee mannen gewoon niet zo diep gaat. Al zijn er waarschijnlijk meer mensen die willen geloven dat Angelina en Amal elkaar niet liggen – ook al hebben de twee elkaar voor zover ik weet nog nooit ontmoet.

Hoe dan ook, George heeft het voor elkaar gekregen om met veel fanfare en vrijwel volledig in de openbaarheid te trouwen (met huwelijksfoto’s in People zoals ik al hoopte) en het op zo’n manier te doen dat niemand hem een aandachtstrekker lijkt te vinden. Sterker nog, zijn politieke kansen zijn volgens de bookies alleen maar toegenomen. Kandidaat Clooney it is. Jammer dat Amal geen Amerikaanse is. Want na haar optreden van afgelopen weekend, had ik President Alamuddin misschien nog leuker gevonden.

Lees even terug over hét huwelijk van de week >