Als People het zegt, is het zo goed als waar, dus: Johnny & Vanessa are really done...

Exact twee weken geleden kopte ELLE.nl het al; ‘Johnny Depp single’. De relatie tussen Depp en de Franse zangeres Vanessa Paradis had ‘zijn beste tijd gehad’. Volgens een insider zouden de twee constant ruzie hebben. En ook andere ‘ingewijden’ maakten zich ernstige zorgen. Maar, benadrukte het artikel, het waren geruchten. Hardnekkige geruchten, maar nog steeds enkel geruchten.

  
Reden voor deze voorzichtigheid was waarschijnlijk de originele bron die al deze ‘insiders informatie’ wist te verkrijgen, gossipsite RadarOnline.com. Radar is namelijk niet echt betrouwbaar. Ter illustratie: het is dezelfde site die – samen met het aan hen verbonden gossipblad Star - een podium verschafte aan de twintigjarige die claimde dat tieneridool Justin Bieber haar na een van zijn concerten backstage had bezwangerd. Genoeg reden dus om niet alles wat Radar zegt voor waarheid aan te nemen.

  
ANGELINA ZWANGER VAN GEORGE
Nu hoor ik je denken, maar zijn niet álle gossipsites en –bladen onbetrouwbaar? Het antwoord is uiteraard ‘ja’, met één uitzondering. People Magazine. Als People morgen meldt dat Angelina Jolie zwanger is van George Clooneys kind, dan mag je er bijna blindelings op vertrouwen dat het echt zo is. Zeker als het artikel ook nog beweert dat de zwangerschap het idee van niemand minder dan Brad Pitt was, die zijn beste vriend ook wat nageslacht gunde.

People zou namelijk niet snel zoiets idioots melden, als ze niet vrijwel zeker wisten dat het waar was. Tenzij het blad uit is op oorlog met de ster in kwestie, maar dat is People niet vaak. In tegenstelling tot heel veel andere sites en bladen, doet People meestal haar uiterste best om de sterren níet tegen de goedgekapte haartjes in te strijken. People doet aan vriendjespolitiek. Een tactiek die het blad door de jaren heen waarschijnlijk aardig wat exclusieve foto’s en verhalen van de A-list sterren heeft opgeleverd, maar de site en het blad ook langzaam maakt. Geruchten checken kost tijd.
Daarom meldt People Magazine pas deze week dat de liefde tussen Johnny Depp en Vanessa Paradis voorbij is. Of zoals zij het verwoorden: de relatie is ‘all but officially finished’.

Het staat zelfs in chocoladeletters op de cover en dat, dames en heren, maakt het gerucht dat sinds twee weken rondgaat dus zo goed als bevestigd. Kans is zelfs aanwezig dat Johnny en zijn mensen het verhaal zelf bij People hebben aangeleverd. Wellicht om eventuele andere verhalen die nog boven kunnen komen bij voorbaat al de kop in te drukken. (Een break-up is immers vaak nooit helemaal clean, wel? Zeker niet als een van de twee een grote Hollywood-ster en wereldwijd sekssymbool is en er een jaar geleden al hardnekkige geruchten over iets met een 19-jarig model rondgingen...) Maar één ding mag in ieder geval worden aangenomen: Johnnys mensen zíjn door People gebeld over het verhaal en de breuk is níet ontkent. Anders had dát waarschijnlijk op de cover gestaan.

  
L.A. WAS DE DOODSTEEK
Dus als we People willen geloven (en daar neig ik persoonlijk sterk naar), is de relatie tussen de twee on the rocks. Ze wonen in verschillende huizen, zij gaat al tijden niet meer mee naar zijn premières en de laatste vakantie die ze samen hadden was ‘akward’. Volgens het blad is de kans dat Johnny en Vanessa het omwille van de kinderen nog eens zullen proberen, uitermate klein.

  
Achteraf gezien, aldus een bron tegen People, was de verhuizing naar L.A. de doodsteek voor de relatie. De familie had nooit het rustige Franse dorpje Plan-de-la-Tour - waar Johnny in mijn fantasie altijd hele dagen kaartspelletjes speelde en wijn dronk met oude, Franse mannetjes – moeten verruilen voor de chaos van Hollywood:

  
'They bet that they could move to California and be on long stays on film locations for his career. They bet that things would continue there as they had in the south of France,' a source close to the couple says. 'They lost that bet. Vanessa went seven years between albums and several years between film projects while he became Captain Jack Sparrow.'

  
Twee weken na de eerste geruchten kunnen we het dus niet meer ontkennen: ook deze iconische Hollywood relatie lijkt voorbij. Bijna veertien jaar hielden ze het vol, Johnny & Vanessa. En dat staat in Lalaland min of meer gelijk aan een zilveren bruiloft dus: chapeau! Al hebben hun twee koters daar dan weer niks aan...