Het is echt een bak ellende die de gemiddelde bekende persoon vrijwel dagelijks in de bladen en op internet over zich heen gestort krijgt. Om dat altijd maar te slikken al roepen ze de meest kwetsende dingen, het lijkt mij heel lastig. Daarom snap ik best dat sterren soms reageren op gemene roddels of aantijgingen.

Alleen doet niet iedereen dat even stijlvol.

Zo vonden Lena Dunham, Ronan Farrow (de zoon van Mia) en Miley Cyrus het deze week allemaal nodig om te reageren op iets dat over ze in de media werd gezegd.

Twee van hen deden dat met humor en klasse. Miley Cyrus ging totaal over de schreef en liet haar innerlijke Kanye West op Twitter los.

Miley reageerde op de open brief die Sinead O’Conner deze week aan het popsterretje richtte. Een alleraardigste brief om eerlijk te zijn, waarin de oudere zangeres de piepjonge Miley waarschuwde voor een harde wereld en een muziekindustrie die enkel misbruik van haar maakt:

'I am extremely concerned for you that those around you have led you to believe, or encouraged you in your own belief, that it is in any way ‘cool’ to be naked and licking sledgehammers in your videos. It is in fact the case that you will obscure your talent by allowing yourself to be pimped, whether its the music business or yourself doing the pimping.'

Je denkt misschien, gelijk heb je Sinead, maar waarom je bemoeien met iemand die daar waarschijnlijk niet op zit te wachten? Nou, het was Miley zelf die in haar interview met Rolling Stone zei dat ze haar Wrecking Ball clip de hedendaagse versie vond van Sineads video voor Nothing Compares 2 U en aangaf dat ze haar haren had kortgewiekt omdat ze het, net als Sinead, ‘tough but really pretty’ wilde hebben.

NIET CHIC

Alleen ging het respect dat Miley voor Sinead zei te hebben blijkbaar niet heel diep. Op de oprechte brief van Sinead, reageerde het popsterretje met 'Before Amanda Bynes…. There was…,' waarna ze een screencap van een tiental oude tweets van Sinead op haar account plaatste. Tweets van vorig jaar toen de zangeres, die bipolair is, psychisch niet in orde was en een publiekelijke meltdown op Twitter had. 

Niet chic om iemand aan te vallen op haar psychische aandoening. En dat vond Sinead uiteraard ook. Dus schreef ze een tweede open brief waarin ze met juridische stappen dreigt als Miley de oude tweets niet snel van haar account verwijdert en haar wederom advies geeft. Miley’s reactie?

'Sinead. I don't have time to write you an open letter cause I'm hosting & performing on SNL this week.'

En: 'So if you'd like to meet up and talk lemme know in your next letter. :)'

GROEIEND EGO

Serieus. Je mag Sinead best een oude zeur vinden. Maar om zo respectloos om te gaan met iemand van wie je eerder beweerde dat het een voorbeeld van je is. Het is duidelijk dat Miley zichzelf op dit moment veel te gaaf vindt om zich iets van niemand aan te trekken, ook al is het goed bedoeld. En dat ego zal met haar optreden bij Saturday Night Live dit weekend vast alleen maar groter en onhandelbaarder worden.

Ik vrees dat we het nog even moeten doen met die vieze, bizar lange tong en dat de nieuwste enge foto die creepy Terry Richardson van een wederom halfnaakte Miley maakte, niet de laatste 'schokkende' foto is. Brrrrr.

HOE HET OOK KAN

Dan, in de categorie ‘hoe je óók kunt reageren’ Lena Dunham en Ronan Farrow:

De laatste kwam deze week in het nieuws omdat zijn moeder Mia Farrow zich in Vanity Fair had laten ontvallen dat Ronan – tot nu toe altijd gezien als haar enige biologische kind met Woody Allen – zomaar een kind van Frank Sinatra zou kunnen zijn. (Jawel, in het oude Hollywood waren de roddels ook sappig!) Ronans reactie op de plotselinge media-aandacht voor zijn persoon:

'Listen, we're all *possibly* Frank Sinatra's son.'

En tot slot, Girls-actrice Lena Dunham die in de National Enquirer wordt beschuldigd van sterallures. Volgens het roddelblad zou Lena haar lunch niet meer zelf eten maar zich door een assistent met de hand laten voeren, heeft ze altijd iemand buiten haar trailer klaarstaan die haar met een paraplu tegen de zon moet beschermen en mag weer iemand anders haar iedere dag de drie dagelijkse kranten van New York voorlezen. Lena’s reactie op Instagram naast een foto van het artikel:

'My mom was def the source on this National Enquirer piece.'

Kijk, Miley (en Rihanna en Kanye en Justin en...), zo kan het ook.