Brad Pitt en Angelina Jolie zijn Hollywood royalty. Als Tinseltown een land was, dan waren zij koning en koningin. (En George Clooney president, maar dat terzijde.) Daarom is alles wat Brad en Angelina doen - en vooral ook niet doen -, nieuws. Deze week alleen al waren ze goed voor de volgende twee prachtige coververhalen:
 
Roddelblad Star wist ons te vertellen dat Angelina weer zwanger is, maar te weinig weegt - dit uiteraard geïllustreerd met een passende foto van Angelina met eng ingevallen wangen.
 
Lifestyle toont een gezonde Angelina op haar cover, maar valt over dochtertje Shiloh en haar nieuwe, korte jongetjescoupe. ‘Brad’s fears for Shiloh’, kopt de cover. ‘As Angelina cuts Shiloh’s hair shoter than ever, Brad breaks down worrying that his little girl will be ridiculed.’ Om hun statement kracht bij te zetten, wijst het blad nog even op de speelgoed dinosaurus die Shiloh in haar handjes geklemd heeft. ‘From dolls to dinosaurs’, staat er in een schrijfletter bij.
 
Twee mooie, sappige verhalen gebaseerd op vrijwel niets. Op een nieuw, hartstikke hip kapsel van kleine Shiloh en op een slechte foto van Angelina, waarop ze niet eng dunner is dan ze al jaren is. Vandaar dat de gossipsites deze week explodeerden toen er daadwerkelijk ‘nieuws’ uit het Brangelina-kamp kwam. Nieuws uit Brads eigen mond nota bene!

  
In een interview met The Hollywood Reporter liet de acteur weten dat hij en Angelina graag willen trouwen. Iets dat beide acteurs overigens al vaker hebben gezegd, alleen voegden ze er tot nu toe altijd ‘maar we doen het pas als iedereen kan trouwen’ aan toe. Dit om de campagne voor gelijke (trouw)rechten voor hetero- en homoseksuelen te ondersteunen. Maar, zegt Brad nu, de kans is klein dat de twee het nog heel lang volhouden zonder te trouwen:
 
'We’d actually like to (get married),' he says of his seven-year partner, Jolie, 'and it seems to mean more and more to our kids. We made this declaration some time ago that we weren’t going to do it till everyone can. But I don’t think we’ll be able to hold out. It means so much to my kids, and they ask a lot. And it means something to me, too, to make that kind of commitment.' Has he asked Jolie to marry him? 'I’m not going to go any further,' says Pitt. 'But to be in love with someone and be raising a family with someone and want to make that commitment and not be able to is ludicrous, just ludicrous.'
 
Is Brad Pitt dan eindelijk op z’n knieën gegaan?, vroeg menig entertainmentsite – waaronder yours truly - zich na deze quote af. Gaan Brad en Angelina trouwen? Het antwoord is vast, ooit, maar waarschijnlijk niet binnen afzienbare tijd. En Brad is al helemaal NIET onlangs op z’n knieën gegaan. Wat Brad WEL onlangs heeft gedaan, is campagnevoeren voor de Oscars. En niet voor een nominatie, die heeft-ie sinds dinsdag immers op zak. Maar voor de echte prijs. Want daarvoor moet hij nog flink wat ‘campaigning’ doen.
  

CAMPAGNETIJD IN HOLLYWOOD
Bij de Oscars werkt het namelijk als volgt; eerst kiezen de om en nabij 6000 ‘leden van de Academy’ welke films, acteurs, regisseurs en kostuumontwerpers genomineerd gaan worden voor de prestigieuze prijs. En pas als de Oscar-nominaties bekend zijn gemaakt, begint het echte stemmen. De komende drie weken moeten de leden namelijk nogmaals hun favoriet voor het beeldje kiezen. Dus is het op dit moment volop campagnetijd in Hollywood: Zo organiseren filmstudio’s speciale screenings en laten ze de leden een mooi dvd’tje van hun genomineerde film toekomen. Maar heel veel meer – fancy cadeautjes weggeven of dure etentjes organiseren bijvoorbeeld – mogen ze van de Academy niet doen. Dus moeten de genomineerde acteurs aan de bak.
 
De komende weken laten zij daarom hun mooie koppen zoveel mogelijk zien op rode lopers. Het liefst nog met wat charmante arm candy (George Clooney stoomt zijn laatste squeeze, Stacey Keibler, daarom al tijden klaar voor dit campagneseizoen). Op die rode lopers zijn de acteurs opeens extra lief voor iedere cameraploeg die zich aandient met een vraag. En verder probeert iedere genomineerde tijdens het campagneseizoen zoveel mogelijk goede pers te generen.
 
Dat laatste is Brad Pitt deze week uitzonderlijk gelukt. Niet alleen wist hij met één interview de wereldwijde headlines te halen. Hij raakte met zijn quote ook nog eens het hart van de gemiddelde Amerikaanse samenleving, waartoe de meeste leden van de Academy ook behoren. Want stiekem wil deze gemiddelde Amerikaan (denk: voetbalmoeders en stationwagons) natuurlijk niets liever dan dat de koning en koningin van Hollywood getrouwd zijn. Zoals het hoort! En dat weten Brad en Angelina ook. Puntje in de Oscarstrijd voor Brad dus. En dat alleen maar door iets te zeggen wat hij eigenlijk al vaker heeft gezegd. Well done!
  
Maar het campagneseizoen komt pas net op gang. Wie weet waar de anderen ons nog mee gaan verrassen. Wat zal George weggeven? Zijn eigen hint op een huwelijk? Of juist een verbroken relatie? Altijd goed voor de sympathy vote natuurlijk... We gaan het zien!

Blog van Anke gemist? Hier lees je ze allemaal >