Zoals Jennifer Aniston volgens de geruchten iedere drie weken zwanger is, zo gaan Ryan Gosling en Eva Mendes wekelijks uit elkaar. Of een van de vele break-up verhalen ondertussen al een keer waar is geweest, is nog steeds niet duidelijk. Wel zijn Ryan en Eva al tijden niet meer samen gefotografeerd. Nu is het sowieso lang geleden dat Ryan door een paparazzo werd gevonden, dus dat zegt eigenlijk niks.

Een paar weken geleden – toen de break-up-geruchten volop voorbijkwamen en het zelfs hier uitgebreid werd gevierd – was ik niet overtuigd. De bron, een site over liefde, was niet direct een hele betrouwbare en nergens anders werden de geruchten opgepikt.

Ook deze week verschenen er weer talloze ‘Ryan and Eva are Done’-verhalen online. Dit keer zouden de twee niet definitief uit elkaar zijn maar een tijdelijke break hebben ingelast. Volgens een 'bron' hadden de twee voor Thanksgiving ontdekt dat hun relatie van meer dan twee jaar ‘te snel ging’ en dat ze op een huwelijk afstevenden waar ze ‘geen van beiden behoefte aan hadden’.

De bron: 'They’ve decided to take a break to reevaluate their romance.'

Nu was het volgens de bron wel zo dat de keuze om een pauze te nemen vooral van Ryan kwam. ‘Eva wilde zijn kinderen krijgen.’

Daarbij ging de relatie al tijden slecht, zeker omdat Ryan begin dit jaar ex-vriendin Rachel McAdams nog had getroost toen haar relatie met Michael Sheen voorbij was.

NIET DE ALLERBETROUWBAARSTE

Of het allemaal waar is? Het is een exclusief verhaal van Radar Online. En Radar is niet de allerbetrouwbaarste onder de gossipsites. De site hoort bij dezelfde uitgever als The National Enquirer – een blad dat net zo serieus over buitenaardse wezens schrijft als CNN over Obama - en ook Radar schijnt weleens dingen te verzinnen.

Aan de andere kant heeft Radar het, naar eigen zeggen, laatst wel goed gehad bij een andere, zeer schokkende break-up. In januari 2012 was de site namelijk de eerste die riep dat Johnny Depp en Vanessa Paradis uit elkaar zouden gaan. Dit werd vervolgens keihard door Johnny én Vanessa ontkend en leek maandenlang ook niet waar te zijn. Tot in juni de breuk officieel bekendgemaakt werd.

Je zou kunnen zeggen dat Radar het dus inderdaad goed had en wist van de problemen in de Depp/Paradis-relatie. Je zou ook kunnen zeggen dat Radar mazzel had toen een van hun verzinsels bleek uit te komen.

WEL SAMEN GEZIEN

Terug naar Ryan en Eva. Zoals ik al eerder schreef, de twee zijn al tijden niet meer samen zijn gefotografeerd. Maar volgens mijn favoriete en meestal goed ingevoerde gossipblogger Lainey zijn ze onlangs nog wel samen gespot. Volgens haar bronnen was Ryan in ieder geval begin deze maand nog in L.A. waar hij zijn film How To Catch A Monster aan het editen is en is ook Eva een paar keer aan zijn zijde gezien. Als dat waar is, waren ze begin deze maand dus nog samen.

Het kan natuurlijk nog steeds waar zijn dat ze daarna hebben besloten even rust in te lassen. Al speelt Eva een van de hoofdrollen in Ryan’s regiedebuut dat volgend jaar zomer zal uitkomen. En we weten uit het verleden dat sterren regelmatig bij elkaar blijven omdat er nog een film gepromoot moet worden.

Of Ryan dat soort spelletjes ook speelt? We gaan het zien.