Is het de lente? Zijn het de eerste zonnestralen? Opeens duiken overal berichten over celebs met bollende buikjes op. Is Mila Kunis zwanger? Wat verbergt die tas van Jennifer Aniston? Is dat een buikje in de tuinbroek van Diane Kruger

De enige daadwerkelijk bevestigde babybuik die deze week werd getoond, was die van Scarlett Johansson op de rode loper van Captain America gisterenavond. ‘Scarlett Johansson pronkt met buikje’ kopt deze site dan ook. Al blijkt bij doorklikken het buikje in kwestie nauwelijks te zien. Wel overduidelijk aanwezig: Scarletts boezem. Hallo! 

Dat Scarlett de focus niet op haar buik maar op haar borsten heeft gelegd, is waarschijnlijk geen toeval. Het werd journalisten onlangs specifiek verboden om haar naar haar zwangerschap te vragen. Zelfs feliciteren mag niet. Ik vermoed dat Scarlett niet het soort celeb is dat straks haar babyfoto's verkoopt.

Ondanks dat grotere borsten ook een duidelijk teken van zwangerschap zijn, durf ik haast te wedden dat niemand naar aanleiding van enkel deze foto’s had gesuggereerd dat de actrice in verwachting is. Van alle buikgeruchten die deze week rondgingen, is de enige buik waarvan we weten dat ie gaat komen, misschien wel het minst aanwezig. 

En nee, daar wil ik op geen enkele manier mee suggereren dat Scarlett misschien niet echt zwanger is. Maar wel dat de ‘baby bump watch’ zoals dat zo mooi in het Engels heet, totaal onbetrouwbaar is. Zeker die eerste paar maanden. 

Om daarmee even terug te komen op de zogenaamde babybuikjes van deze week, Mila, Diane en Jennifer. Hoe groot is de kans dat ze echt zwanger zijn?

BABY OF BURRITO?
Omdat ik onlangs heb gezworen om nooit meer aandacht te besteden aan geruchten over een eventuele zwangerschap gebaseerd op een gespot buikje bij Jennifer Aniston, mag je zelf oordelen of de strategisch geplaatste tas een buikje of een winterse laag kleren verbergt.

Dan Diane. Het was de ietwat strak zittende tuinbroek die mensen op het idee van een babybuikje bracht. Persoonlijk ben ik vreselijk slecht in het beoordelen van een buikje (is het een baby of burrito, you tell me...).

Maar gezien het feit dat de zwangerschapsgeruchten momenteel niet heviger zijn dan normaal en dat ze een week geleden nog in dit middenrif onthullende outfitje door L.A. wandelde, gok ik op NIET ZWANGER.

OPMERKELIJKE OUTFITKEUZE
Over Mila durf ik iets minder stellig te zijn. Alleen al omdat ze zich onlangs verloofde met Ashton Kutcher – de twee zouden niet het eerste stel zijn dat besluit te trouwen omdat er een kind op komst is.

En dan zijn er natuurlijk de vele wijdvallende gewaden die Mila de laatste tijd opvallend vaak draagt. Iets waar vooral de Daily Mail, niet de betrouwbaarste, deze week meerdere malen over valt. Volgens de Engelse krant probeerde Mila afgelopen weekend haar buikje te verhullen met deze ‘baggy jumper’ en moest woensdag deze 'billowing shirt dress' haar 'bump' verbergen. Ook OK! ziet in die laatste jurk een bevestiging van de zwangerschap. Want waarom zou ze anders hebben gekozen voor zo’n 'opmerkelijke outfitkeuze'?

GEEN BUIKJE
De lelijke jurk daargelaten, de foto waarvan zelfs mijn baby bump alarm ging rinkelen, was deze van een paar weken geleden. Niet alleen lijkt er daadwerkelijk een buik te zijn, ook haar borsten zien er zwanger uit.

Maar, zoals eigenlijk altijd bij het bump watchen, vond ik weer een recentere foto die juist geen buikje lijkt te tonen – enkel een verlovingsring. Mocht je beter willen kijken, meer foto’s van die avond, vind je hier.

Concluderend. Baby Bump Watching is onbetrouwbaar. En van alle babybuikjes die deze week werden gespot, is er maar één met honderd procent zekerheid echt te noemen. Het buikje dat het minst aanwezig was.