Deze week hebben we kennis mogen maken met Scarlett Johanssons nieuwe liefde. Eerst kwamen de foto’s. Toen volgde People met een ‘all you need to know’-exposé over de man in kwestie waarin we ‘Nate Naylor’ leerden kennen, een reclameman en 'the most beautiful man I've ever seen in person. He basically looks like Morrissey in his prime,' aldus een goede vriend...
 
Dat die laatste quote tenenkrommend is, laten we even voor wat het is. Veel interessanter is het feit dat al deze informatie überhaupt naar buiten kwam. Scarlett is notoir privé en staat bekend om haar afkeer - zeg maar gerust haat - van de paparazzi. Ze is niet het soort actrice dat de fotografen belt om te laten weten waar ze is (Jessica Biel, anyone?). Sterker nog, ze is het soort actrice dat juist erg goed is in het onder de radar blijven. Of ze nou in L.A., New York of Londen is, de paparazzi candids zijn zeldzaam. Tot deze week.
 
Deze week werd Scarlett opeens overal in New York gespot, met haar nieuwe man. Hand in hand, innig gearmd, romantisch aan de lunch. Allemaal met een grote glimlach, zelfs als de fotografen haar voor de voeten lopen om hun plaatje te schieten. What’s going on?
 
Ik gok op een tegenoffensief. Na al die verliefde plaatjes van ex-man Ryan Reynolds en zijn ‘nieuwe blonde vlam’ Blake Lively, was het tijd voor Scarlett om te laten zien dat zij het ook nog kan. Zeker na het redelijk genante Sean Penn-hoofdstuk van afgelopen zomer. En na alle geruchten dat de heartbroken actrice naar Engeland wilde verhuizen om niet in de buurt van haar ex en zijn nieuwe vriendin te zijn. Dus werd het tijd om haar nieuwe, niet onaardige (want ‘tall, dark, handsome’ zoals ELLE.nl het omschreef) man aan de wereld te tonen. En hoe laat je als wereldberoemde actrice het makkelijkst in één keer zien dat het goed met je gaat? Door de paparazzi in te schakelen... 

  
Het inschakelen van de paparazzifotografen wordt door iedere ster weer anders gedaan. Je hebt de sterretjes die min of meer afhankelijk zijn van de wekelijkse paparazzifoto om in the picture te blijven. Zij gaan naar de restaurants in Hollywood waarvan bekend is dat er altijd paparazzi staan te wachten of laten de fotografen weten wanneer ze, ik roep maar wat, gaan hiken in de Hollywood Hills.
  
En dan heb je de sterren die er alles aan doen om niet gevonden te worden door de fotografen, tenzij ze dat willen. Neem Gwyneth Paltrow en Chris Martin. Zij wringen zich in de meest uitzonderlijke bochten om niet samen gefotografeerd te worden (samen zijn ze meer waard dan afzonderlijk). Als ze met z’n tweeën ergens zijn geweest, vertrekt de een meestal vijf minuten eerder dan de ander. Toch werd er een foto gemaakt van een van hun misschien wel intiemste momenten ooit. Het moment vlak nadat ze hadden ontdekt dat Gwyneth zwanger was. Het is een prachtig plaatje waarop Chris de buik van een hysterisch giechelende Gwyneth kust, maar of het toeval is? Waarschijnlijk niet. De foto werd genomen door een bevriende fotograaf en gemaakt vlak voordat het stel zelf een officiële statement over de zwangerschap naar buiten bracht.
   
Ook Scarlett en Ryan waren tijdens hun huwelijk het soort sterrenkoppels dat zelden samen gefotografeerd werd buiten de rode loper-evenementen. In al hun jaren samen zijn ze waarschijnlijk minder vaak samen vastgelegd dan Ryan en Blake in de afgelopen maanden. Al is dat laatste niet zo verrassend, van Blake is bekend dat ze – of liever haar agent – niet vies is van een kleine samenwerking met de paparazzi. Toen er afgelopen zomer naaktfoto’s van de Gossip Girl-actrice online verschenen, liet zij zichzelf amper een week later hand in hand met Leonardo DiCaprio fotograferen in Monaco. Opeens had niemand het meer over de pikante foto’s. En ook haar nieuwe liefde met Ryan mag een beetje worden uitgebuit: Of is het toeval de paparazzi de twee in december zomaar in Utah, of all places, wist te vinden? De tientallen foto’s van het verliefde paar gingen de wereld over, net als het duidelijk zichtbare bordje van de Bed & Breakfast waar de twee sliepen: The Johnson Mill, de B&B van Blakes zus en schoonbroer.
   
Sinds deze week lijkt het er dus op dat Scarlett een voorbeeld aan de nieuwe vlam van haar ex heeft genomen. Dankzij een paar goed getimede plaatjes weet de wereld nu dat ze niet huilend op de keukenvloer ligt iedere keer als ze een foto van Ryan en Blake ziet. Want Scarlett is weer aan de man. Al een maand of vijf zelfs. En haar nieuwe liefde ziet er ook nog eens uit ‘als Morrisey in z’n beste jaren’. Het is dus weer 1 – 1 in Scarlett en Ryans battle of the exes.