Zwijgen lijkt het nieuwe vertellen in Hollywood. Heb je iets te delen, dan doe je dat niet met een ordinair persbericht, maar stil en 'subtiel'. Je wandelt de dokterspraktijk uit met een echo in je hand. Of stapt de belangrijkste rode loper van het jaar op met een grote ring aan je trouwvinger.

Natalie Portman is dus blijkbaar getrouwd met de vader van haar kind. Niets is bevestigd of verduidelijkt, maar de bij elkaar passende ringen die de actrice en Benjamin Millepied bij de Oscars flashten, zeggen genoeg. Net als het feit dat Natalie sindsdien opeens dagelijks gefotografeerd wordt, met de ring duidelijk zichtbaar...

Is het raar dat Natalie in het geheim is getrouwd? Nee. In het 'geheim' betekent in de Hollywood alleen maar dat de tabloids er niet vanaf wisten en dat de rechten van de trouwfoto's niet voor een klein fortuin zijn verkocht. Dat niemand van de huwelijksplechtigheid wist tot Natalie met diamant op de rode loper verscheen, geeft aan dat het gewoon mogelijk is voor een filmster om een leven te leiden buiten de spotlights. Je moet het alleen willen. Natalie wil en doet dat. Maar dat neemt niet weg dat Natalie haar huwelijk niet ook heeft gebruikt voor wat gratis publiciteit.

Haar ring was maandag een van de meest besproken Oscar-momentjes. Samen met J-Lo's bijna wardrobe malfunction en Angelina's rechterbeen. En daarmee was Natalie, die dit jaar niet genomineerd was voor een prijs en de komende tijd geen nieuwe films zal uitbrengen, mooi weer even headline nieuws. Nicely played!

DE VAKKUNDIG VERBORGEN VERLOVINGSRING 

Eenzelfde spelletje, maar dan omgekeerd, speelt Jessica Biel. Jessica is nu al dik twee maanden verloofd met Justin Timberlake. Jeweetwel, de man die haar talloze keren bedroog tot ze hem ein-de-lijk dumpte - om vervolgens weer terug te nemen. Aan die man gaat zij, als we de geruchten moeten geloven, nog deze zomer haar eeuwige trouw beloven. Hij zal hetzelfde doen, al wordt algemeen aangenomen dat dit laatste niet al te nauw genomen moet worden.

Hoe dan ook, Jessica en Justin zijn verloofd. Iets dat door bronnen is bevestigd aan People, dus het is waar (lees hier waarom People meestal gelijk heeft). Alleen hebben we tot op heden nog steeds geen verlovingsring gezien. Waar Natalie 'm tentoonstelt, houdt Jessica 'm vakkundig verborgen. En hiermee genereert ze meer aandacht met een ring die er niet is, dan wanneer ze 'm twee maanden geleden al had getoond. 

JESSICA'S MONSTER VAN LOCH NESS

De nog steeds niet gefotografeerde ring levert Jessica bijna wekelijks een leuk stukkie in People op. De ring is momenteel het Monster van Loch Ness van Hollywood. Verschillende ooggetuigen claimen 'm te hebben gezien ('hij glimt oogverblindend in de L.A. zon!'), maar niemand heeft het ding nog kunnen vastleggen op beeld. De nieuwsgierigheid is inmiddels zo groot, dat Jessica verzekerd is van tientallen headlines zodra ze de ring straks op een mooi uitgekiend moment debuteert. En daar zal ze blij mee zijn. Want ondanks de maar liefst vijf films die de actrice dit jaar op stapel heeft staan, heeft Jessica's carrière tot op heden nog het meest gebaat bij haar relatie met Justin. Ze ziet niet voor niets veel door de vingers.

Hoe groot moet de teleurstelling in huize Timberlake/Biel dan ook niet zijn geweest, toen het gelekte nieuws van hun verloving begin dit jaar niet eens de covers haalde? Of ja, ééntje. Maar op de headline 'Do cheaters ever change? Can she trust Justin?' zat Jessica vast niet te wachten.