Jennifer Aniston is afgelopen weekend getrouwd met Justin Theroux. Waarschijnlijk. Misschien. Of, nou ja, misschien ook niet…

Iedere week roept er wel iemand dat de twee getrouwd zijn, of zwanger, of uit elkaar – dat ligt een beetje aan de stand van de maan. Meestal geloof ik een Jen en Justin headline bij voorbaat niet. Maar heel soms komt er een verhaal waar ik over twijfel.

Zoals het exclusieve bericht dat gossipblogger CeleBitchy (die ik redelijk betrouwbaar acht) gisteren had waarin ze wist te vertellen dat Jen en Just afgelopen weekend in het geheim zijn getrouwd in Charlottesville. Misschien. Want zeker weten doet ze het ook niet.

Het bericht komt voort uit een tip die ze had gekregen van iemand die het weer had gehoord van de designer die samen had gewerkt met de cateraar die het huwelijk deed. Of zoiets…

Klinkt hartstikke vaag en onbetrouwbaar natuurlijk en dat vond CeleBitchy zelf ook, tot ze de locatie waar het huwelijk volgens de tip plaats heeft gevonden belde en de mensen aan de andere kant van de lijn wel erg geheimzinnig deden en een antwoord gaven dat rechtstreeks uit een mediatraining had kunnen komen.

De vraag: “Hebben jullie recent een VIP huwelijk verzorgd?”

Het antwoord: “Yeah I’m not in a position to comment on that at the moment.”

Ohhhh, zou het dan toch?

MAMA THEROUX

Ik denk nog steeds dat de kans heel klein is. Jennifer is op dit moment aan het filmen in New York waar ze vrijwel dagelijks gefotografeerd wordt. Justin is er regelmatig bij en afgelopen weekend werden ze nog in de stad met zijn moeder gefotografeerd.

Nu kan het natuurlijk best dat ze ergens in het weekend even naar Charlottesville zijn gevlogen, dat duurt volgens Google maar 1 uur en 25 minuten. Misschien dat moeder Theroux daarom in New York was…

Dat kan ook verklaren waarom US Weekly opeens een eigen ‘exclusive’ heeft. ‘Jennifer and Justin are madly in love. Wedding still on’, kopte de website een paar uur na het CeleBitchy berichtje – wellicht heeft US het gerucht ook gehoord en denken ze ook dat het waar is. Mochten Jennifer en Justin afgelopen weekend echt stiekem zijn getrouwd, dan zaten zij altijd dichter in de buurt dan People een paar weken geleden met de dramatische ‘wedding on hold’ cover.

NOOIT ECHT GEHEIM

Maar terwijl ik die laatste zin schrijf, weet ik al dat het natuurlijk niet waar is. Jennifer Aniston die zo klein en zo stiekem trouwt dat niemand het weet en dat er bijna een week later slechts een gerucht over rondgaat? Aint ever gonna happen.

Ik zal dankzij mijn liefde voor Friends voor altijd een zwak voor Jennifer hebben en haar dus nooit zo haten als andere mensen doen, maar ik ben niet blind genoeg om te ontkennen dat ze best heel erg dol is op publiciteit. Ze weet ook uitzonderlijk goed hoe het spelletje gespeeld moet worden, en een geheim huwelijk in haar wereld zal nooit echt geheim zijn maar gelekt worden. Nog voordat de I Do’s zijn gezegd en niet een week later via een designer die ooit heeft samengewerkt met de cateraar.

Wat is er dan wel aan de hand? Same old same old. Over een week of twee komt er een nieuwe film met Jennifer uit en alle verhalen, gelekte tips, bronnen en paparazzifoto’s horen enkel bij de promotie van die film. Want zo doet Jennifer Aniston zaken.