Eastpak ♥ Rotterdam

Eastpak doet het met Rotterdamse designers Alfredo Gonzales en C. Cruden.

Ontwerpen dus. Tassenmerk Eastpak heeft al meerdere ontwerpsamenwerkingen op zijn lijstje staan (onder andere Raf Simons en Kris van Assche) en nu mogen twee Rotterdammerts zich ook aan dit lijstje voegen. C. Cruden en Alfredo Gonzales kregen de enorme eer om de befaamde tas op hun geheel eigen wijze vorm te geven.
     

HET RESULTAAT
C. Cruden (die normaal achter haar tekentafel kruipt voor damesjeans en in het verleden werkte voor Diesel en Kuyichi), heeft de welbekende backpack van Eastpak in een nieuw jasje gestoken. De onderste helft van de rugtas is exact hetzelfde, maar de bovenkant verving ze voor de sluiting van een vriestas. Origineel!

Advertisement - Continue Reading Below

    
Alfredo Gonzales, de tweede ontwerper van Rotterdamse bodem, was oorspronkelijk een skater met te gekke sokken uit Mexico. Inmiddels woont hij in de stad aan de Maas waar hij aan het ontwerpen sloeg. Voor Eastpak maakte hij twee tassen in marineblauw. Twee oversized rugzakmodellen om precies te zijn; één grote en één supergrote. En daarop borduurde hij witte knoopjes.

    
LIMITED!
Voor deze samenwerking zijn in totaal slechts vijftien tassen geproduceerd. Dus wil je zo’n tas scoren? Ga dan als de wiedeweerga naar Groos in Rotterdam, de nieuwbakken winkel waar enkel moois verkocht wordt dat ontworpen en gemaakt is door inwoners van de stad.
    
Groos, Schiekade 203, Rotterdam. 
    
Hebben! Monki´s nieuwe jeanslijn die je verzekert van een fantastisch figuur >