TROUWKAPSELS & -MAKE-UP

TROUWKAPSELS & -MAKE-UP

Weddingcoupe: fraai vlechtwerk

06 maart 2012 11:26
door Gigi van der Zwaan

Een kunstig kapsel kan op je trouwdag niet ontbreken. Bij de Valentino s/s 2012-show doen ze 't voor met een ingevlochten coiffure waar je pardoes 'I do' tegen zegt.


In het bezit van vlugge vingers? Dan lukt het vast om deze coupe je meester te maken. Zo niet? Charter dan een haarstilist die het ingewikkelde werk voor je doet. Het is immers je trouwdag, non? Speldjes, haarspray en kam bij de hand, en… af!

 

ZO DOE JE DAT
>  Maak een middenscheiding en verdeel een beetje stylingspray door je haar.

 

> Pak een flinke pluk haar bij je linkeroor en begin met vlechten. Vlecht steeds een beetje meer naar boven. Het invlechten van het zogenaamde ‘kroontje’ gaat zoals de Franse vlechttechniek.

 

Franse vlechttechniek? Die gaat als volgt: je vlecht steeds iets verder naar boven en pakt steeds een plukje haar van voren mee. Dit plukje vlecht je weer mee met de vlecht waarmee je bent begonnen. De vlecht zet je als laatste vast met een schuifspeldje. Let wel: de vlechten mogen, of beter gezegd: moeten, lekker messy zijn. Piepen er plukjes uit? Des te beter dus.

 

> Is de linkerkant gelukt? Herhaal voor de rechterkant dan de stap hiervoor. Fixeer de vlecht met een goeie wolk haarspray.

 

> Tijd voor de rest van het haar. Deze lokken ga je ook invlechten volgens de Franse vlechttechniek, maar dit keer pak je al het haar in één keer mee. Let op: zorg dat je invlecht richting het rechteroor. Gelukt? Verstop het einde van de vlecht dan met speldjes in het gevlochten kroontje. Zo lijkt het net alsof de vlechten in elkaar overlopen.

 

> Nog flink wat haarspray over de weddingcoupe en klaar is Kees. 

 

Ook mooi: de simpele weddinglook >


Reageer


disqu
MEER TROUWKAPSELS & -MAKE-UP

Misschien wel de mooiste bruidslook van allemaal: blozend, stralend en ...

Trouw met een goede streep boven ’t oog. Een flinke vleug zwarte eyeli...

Wel zo handig, die haren uit je gezicht tijdens je trouwdag. Chic, kun...

Waarom moeilijk doen, als ’t makkelijk kan? De perfecte weddinglook in...

Kate Middletons weddingcoupe was om door een (trouw)ringetje te halen. ...

Strak, chique sexy en gegarandeerd de hele trouwdag perfect in model. D...

Horoscoop
01 september 2014
DAGHOROSCOOP

De maan brengt de komende dagen door in de huiselijke zone van je horoscoop. Kan zijn dat daardoor herinneringen uit het verleden naar de oppervlakte komen. Ga ze niet uit de weg, Maagd. Pas wanneer je oude emoties doorleeft, kun je ze daarna loslaten.

Zien: Beyoncé gaat voor een korte bob >