Welke foodtrends mogen volgens onze collega-editors van ELLE Eten verdwijnen in 2018? Ze doen een boekje open over de trends die zij he-le-maal niets vinden en wat hun betreft van de baan mogen. Komt-ie.

Hoofdredacteur Klaartje Scheepers

'Eigenlijk alle trends die op hijgerige voet worden gevolgd. Eten is zo ontzettend aanwezig de laatste tijd, dat het soms mijns inziens te veel is. Zo veel mensen zijn er aan de lopende band mee bezig, het is soms een overkill. Hoewel ik eten een heel belangrijks vind, vind ik ook dat er meer is in het leven is dan een heerlijke... noem-maar-wat.'

Redacteur Sophie van der Meer

'Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik vind de pokébowl drie keer niks. Absoluut niet vies, maar is een halve sushirol in een kom nou zo bijzonder? Misschien is het de populariteit van de bowl zelf die ik een beetje zat ben. Het ziet er mooi uit en het eet prima uit zo'n kom. Maar tegenwoordig staan er naast de gewone salades in een vierkante bak, ook soortgelijke ronde saladebakken in de schappen. En die heten dan salad bowl, in plaats van salade. Ik heb trouwens nog zo'n foodfrustratie, die lees je in de nieuwe ELLE Eten die binnenkort in de winkel ligt.'

Vormgever Kitty Huijzer

'De gehypete avocado. Ja, ik vind avocado heerlijk, mits hij gewoon goed rijp is en niet keihard. Maar alle rosetjes met avocado, of warm uit de oven, etcetera, niet aan mij besteed. Gewoon af en toe in salade of op de boterham is genoeg.'

Stagiaire Marijn Speijer

'Ik ben klaar met de unicorntrend en alles wat erop lijkt. Al die kleurtjes en kleurstoffen zijn zo overbodig. Ik vind het maar niks.'

Redacteur Lisa van der Kolk

'Geen idee, ik mis ze toch meestal...'

Beeldredacteur Muriël van der Meer Mohr

'Unicorn shakes en rainbow donuts, die zijn voor mijn zesjarige nichtjes.'

En hier vind je de favoriete restaurants van de ELLE Eten-redactie >