Parfum: Guerlain - Shalimar

ELLE.nl tipt de beste parfums van dit najaar, met vandaag: Shalimar door Jade Jagger.

HAPPY BIRTHDAY
Shalimar van Guerlain bestaat vijfentachtig jaar. Speciaal voor de jarige job ontwierp Jade Jagger – dochter van rocklegende Mick Jagger, designer en voormalig model – een jubileumfähige, bolvormige gouden flacon, met een diepblauwe dop en een klein medaillonnetje. Aan de inhoud verandert gelukkig niets.

SHALIMAR…
…’s werelds eerste oriëntaalse geur, is een ode aan de liefde. De geur werd gecreëerd met het verhaal van de Mongoolse keizer Sjah Jehan en zijn grote liefde prinses Mumtaz Mahal in het achterhoofd. De twee bedreven als gekken de liefde onder de weelderige palmbomen van de tuinen van Shalimar. En dat was een hele belevenis. Duizenden zeldzame bloemen omgaven hen met hun geur en zwermen veelkleurige vogels bezongen hun onmetelijke, allesvervullende liefde. Enfin, heel lekker allemaal.

Advertisement - Continue Reading Below

Ook J’adore van Dior heeft een transformatie ondergaan >

HOE RUIKT ‘IE?
Al die passie vertaalt zich in een verfijnde, lichtpoederige geur met frisse én warme accenten. Het reukwater bevat ingrediënten als citrusnoten, vanille, iris, opopanax en tonkaboon.

VOOR WIE?
Reislustige, stoere, dromerige, romantische en getalenteerde vrouwen als Prinses Jasmine uit Aladdin. En Jade Jagger uiteraard.

Shalimar by Jade Jagger eau de parfum, nu te koop vanaf € 57,60.


Is Leighton Meester het gezicht van de nieuwste parfum van Vera Wang? >