Parfum: Aqua Allegoria Jasminora

We tippen met liefde de toppers onder het aanbod zomergeuren dit seizoen. Vandaag op het program: Aqua Allegoria Jasminora.

AQUA ALLEGORIA
In 1999 startte Guerlain de Aqua Allegoria-reeks; een serie subtiele, frisse geuren met een verfijnd en licht karakter, waarbij natuurlijke ingrediënten centraal staan. Na de geuren Pamplelune, Herba Fresca, Mandarine Basilic en Flora Nymphea, die in de loop der jaren onder deze noemer werden uitgebracht, is het dit seizoen tijd voor een nieuw hoofdstuk in het verhaal: Jasminora.

 

Advertisement - Continue Reading Below

HOE RUIKT ‘IE?
Je raadt ’t al, zomer 2011 is jasmijn al wat de klok slaat bij Guerlain. Maar dan wel op zijn puurst, want we hebben hier te maken met de op de warme gronden van Calabrië geteelde jasminum grandiflora, die lichter en frisser is dan de Indische of Egyptische jasmijn.

 

De nieuwe make-upcollectie van Sisley al gezien? >

 

De blom wordt bijgestaan door collega’s als de fresia en lelietjes-van-dalen. Voeg daar een vleugje bergamot, amberachtige en witte muskusnoten aan toe en Jasminora is het heerlijk riekende eindresultaat. Nog niet overtuigd? Jasmijn wordt van oudsher in het Oosten geassocieerd met liefde, verleiding, aantrekkingskracht en ultieme vrouwelijkheid…

Meest gelezen


DESIGN
De flacon van Jasminora is een feest van herkenning, want: identiek aan die van haar zusjes, die natuurlijk inmiddels al een tijdje meegaan. Nice to know: beeldhouder Robert Granai ontwierp ‘m en hij is geïnspireerd op de fles van de legendarische Eau de Cologne Impériale van Guerlain. Deze geur werd in 1853 voor Keizerin Eugénie van Frankrijk gecreëerd en was getooid met 69 honingbijen.


Guerlains Aqua Allegoria Jasminora ligt nu in de winkels voor € 50,50 a 75 ml.

 

Nog zo'n lekkere zomergeur: Vanitas Versace >