Elie Saab lanceert eerste parfum

Driewerf hoera: designer Elie Saab lanceert zijn allereerste parfum in juli.

Met enkel een kledinglijn in je portfolio tel je als designer tegenwoordig niet volledig mee in modeland. Neem nou Marc Jacobs, Burberry en Paul Smith: allen ook voorzien van een tassenlijn, schoenenlijn én een parfum.

Dior-fans opgelet: Miss Dior Chérie is opnieuw uitgebracht! >

SNIF, SNIF
Ook de Libanese ontwerper Elie Saab heeft het parfum-licht gezien en heeft naar eigen zeggen zijn mode-DNA en filosofie vertaald naar zijn eerste geur: Le Parfum, een vrouwelijke en licht parfum met een noot van oranjebloesem en jasmijn.

Advertisement - Continue Reading Below

Voor het creëren van Le Parfum heeft Elie de hulp ingeschakeld van de neus Francis Kurkdjian, die geen onbekende is in de parfumwereld. De beste man heeft namelijk tientallen reukwaters op zijn naam staan van andere modegrootheden als Kenzo, Jean Paul Gaultier, Versace en Yves Saint Laurent.

Bij een vrouwelijk parfum hoort een vrouwelijk look. Doen: Leigthons zomerse eyeliner >

VA-VA-VOOM-FACTOR
De geboorte van Saabs eerste parfum laat de designer natuurlijk niet zonder waardige introductie voorbij gaan. Voor Le Parfum strikte hij topmodel Anja Rubik, om in een extravagante jurk met behoorlijke va-va-voom-factor in de campagne te schitteren.

Le Parfum ligt vanaf juli in schappen van Frankrijk, Amerika, Engeland, Duitsland en Libanon. Geen reisje naar één van deze bestemmingen op de planning? Niet getreurd, in september is Le Parfum vanaf € 50 ook in Nederland verkrijgbaar.