Parfum: Balenciaga L'Essence Green Hue

Een nieuwe herfstgeur is geboren en de naam is: Balenciaga L’Essence Green Hue.

Nicolas Ghesquière – creative director van Balenciaga – liet zich voor het nieuwe parfum wederom inspireren door zeer goede vriendin Charlotte Gainsbourg.

CHARLOTTE ‘BALENCIAGA’ GAINSBOURG
Het is niet de eerste keer dat het modehuis een zakelijke affaire aangaat met de Franse schone. Eerder al was Gainsbourg het campagnegezicht van het modehuis en met L’Essence Green Hue mag ze het tweede Balenciaga-parfum op haar conto schrijven. Weten we ’t nog? Vorig jaar was Balenciaga Paris de geurende belichaming van Gainsbourg. L’Essence Green Hue is dan ook een vervolg op Paris, maar dan voor de jongere vrouw.

Advertisement - Continue Reading Below

Ook nieuw in de categorie herfstparfums: CK One Shock >

MAN VS. VROUW
Voor L’Essence Green Hue speelde Ghesquière met de seksen. Hij noemt zijn nieuwste creatie ‘a liquid enigma, created by shaking up the notion of what’s traditionally in a men’s scent and what is in a woman’s scent.’ Onze vertaling: verwacht een ondertoon die neigt naar een mannelijk luchtje, iets dat dan – zeer waarschijnlijk – verrassend lekker geurt en très origineel uitpakt. Hoofdnoten van L’Essence Green Hue: violet en vetiver-gras.

Meest gelezen


Ook het uiterlijk van L’Essence Green Hue werd door de gender-mix gehaald. Ghesquière koos expres voor een groen flesje. ‘Omdat mannelijke geurtjes over het algemeen vaak groen zijn’, aldus de ontwerper aan WWD.

KNAP STAALTJE CONTRADICTIE
Is het een seizoensknaller of een tijdloos staaltje reuk? Ook hier is Balenciaga niet vies van wat contradictie. ‘L’Essence Green Hue is een tijdloos parfum, maar tegelijkertijd edgy met een hedendaagse twist,’ zo zegt Caroline Javoy, vice-president marketing voor Balenciaga. Een beetje van beide, dus.

Het eau de parfum is vanaf november te krijgen in flesjes van 30 ml, 50 ml en 75 ml. Helaas niet in Nederland, maar in Engeland scoor je hem bij Harvey Nichols en in Frankrijk bij Galeries Lafayette. Geen trip naar het buitenland in het vooruitzicht? Bestel ‘m dan vanuit je luie stoel – de webshop van Galeries Lafayette shipt ook naar Nederland. Prijzen van Balenciaga’s L’Essence Green Hue liggen tussen de € 55 en € 95.

Een overzicht van alle parfums >