Parfum: Dahlia Noir

Riccardo Tisci, creatief directeur van Givenchy, lanceert zijn eerste couture parfum voor het luxe label, genaamd Dahlia Noir.

HOE RUIKT ‘IE?
Wist u dat… de dahliabloem geurloos is? Een parfum vernoemen naar een geurloze bloem gaf Tisci dan ook vrijspel om naar eigen fantasie de geur samen te stellen. Het resultaat? Op en top vrouwelijk, vol, maar niet te zwaar. Met noten van mandarijn, roze peper, roos, iris, sandelhout en vanille riekt Dahlia Noir poederig, maar toch bloemig en ‘n tikkeltje klassiek.

VOOR WIE?
We citeren de meester himself: ‘Een vrouw die mijn stijl vertegenwoordigt en die super-sharp-looking en superstrong is, maar ook dat romantische en zachte heeft.’ Aldus Tisci tegen WWD.

Advertisement - Continue Reading Below

Behalve parfum heeft Tisci ook een voorliefde voor muziek >

DESIGN?
Het flacon is met zijn rechte hoeken en, strakke architecturale lijnen en vlakke vormen tijdloos, eenvoudig en elegant. Meer poespas en tierelantijnen heeft ’n vrouwelijk en stijlvol parfum als Dahlia Noir ook niet nodig.

GEZICHT?
Tisci koos Mariacarla Boscono, zijn muze én beste vriendin, als gezicht voor de campagne van het parfum. De uitstraling van de zwarte dahlia – gevaarlijk en sensueel – plus die van Boscono – idemdito – vormden volgens de designer een perfect één-tweetje.

Meest gelezen

Dahlia Noir by Givenchy is vanaf 23 augustus verkrijgbaar bij de betere parfumerie voor € 57,50 voor 30 ml Eau de Parfum. Er ligt ook een 50 ml, 75 ml, een body care-lijn én een Dahlia Noir-geurkaars in de schappen.

PS – Bereid om diep in de buidel te tasten? Givenchy heeft de legendarische fijne kristalmaker Baccarat gevraagd om een uitzonderlijk flacon te ontwerpen, compleet gemaakt van kristal. Van de Dahlia Noir Baccarat, de limited edition met zwart lak en een met spiegelglas bewerkte binnenkant, zijn slechts tweehonderd flacons geproduceerd en kost een luttele € 1625.