Parfumtip: Bottega Veneta

Voor op de moet-hebben-lijst: Bottega Veneta, de eerste parfumcreatie van het gelijknamige modehuis.

Meest gelezen

Het Italiaanse Bottega Veneta, dat vooral bekend staat om haar luxueuze leren tassen, draait al decennia lang mee in de modewereld. Nu heeft bijna ieder gewaardeerd modehuis als Bottega Veneta naast een kleding- en tassencollectie, ook welriekend parfum in de collectie. Ook Bottega Veneta kon niet achterblijven en schakelde beautygigant Coty in om haar eerste geur te creëren. Het resultaat: Bottega Veneta Eau de Parfum.

Advertisement - Continue Reading Below

HOE RUIKT ‘IE?
Bloemig, klassiek en ’n tikkie vintage. Precies zoals Italië dus. De ingrediënten in the mix: noten, eikenhout, Italiaanse bergamot, paarse peper en jasmijn uit India.

Michel Almairac, de neus van de rieker, weet het mooi te omschrijven en mijmert tegen WWD over de achterliggende gedachte van het parfum: ‘Ik dacht aan een oud huis in de prachtige Italiaanse streek Veneta, vol met groene heuvels. Ik zag een kamer voor me met oude, houten vloeren, bibliotheekwanden, leren gebonden boeken, open ramen, een naar binnen waaiend windje, vers gemaaid gras, een bloementuin en uiteindelijk al die geuren door elkaar gemixt.’ Wauw, dat is nog eens een mond vol.

Meest gelezen

Ook een fijne voor op de beautyplank: Chanel - No 19 Poudré >

VOOR WIE?
De romantische vrouw met grootse dromen.

HET DESIGN
Het parfum is verpakt in een chique en glazen flacon. Een leren strik om de dop en klaar is Bottega Veneta.

HEBBEN?
De Bottega Veneta Eau de Parfum en bijbehorende bodylijn vind je vanaf 14 september bij de Bottega Veneta-boutiek. Het parfum is verkrijgbaar vanaf € 67 voor 50ml.

Bij dit parfum schoot Bruce Weber een dromerig filmpje met een vintage feeling. Zien!