Gespot: nail art @ Chanel couture

Voor de allereerste keer gezien bij een Chanel-show: kunstige nagels. Willen wij ook.

Inderdaad, Chanel komt iedere keer weer op de proppen met knappe nagellakkleuren die wij à la minute op onze kaptafel willen hebben staan. Maar ingewikkelde nail art op de nagels bij de modellen, non, daar deed Chanels beautyman Peter Philips niet aan. Tot de a/w 2012-coutureshow van het Franse modehuis. Want wat spotten we daar? Een omgekeerde French manicure?

 

FRISSE FRENCH
Juist. Omdat het thema van de coutureshow New Vintage was, wilde Philips oude nagellakkleuren in een nieuw jasje steken. ‘Ik gebruikte een aantal basics en gaf ze een subtiele twist,’ verklaart Philips aan Style.com. ‘Toen we bij de nagellak aankwamen, besloten we om met twee kleuren op de nagel te werken.’

Advertisement - Continue Reading Below

 

Dus dook Philips in het beautyarchief van Chanel en besloot een chroom-/zilverkleur uit 2007 te gebruiken en een rozige meloentint, genaamd May, uit de s/s 2012-collectie. Peter Philips lakte de rand langs het nagelbed met de zilveren kleur en de rest van de nagel werd gedoopt in de May-lak. Een soort omgekeerde French manicure dus. Wij slaan alvast aan het oefenen.  

 

Zien! De coutureshows van Valentino & Maison Martin Margiela >

 

Nog even nagenieten? Karl Lagerfeld vertelt alle ins en outs van zijn Chanel Haute Couture a/w 2012-show.