Karl Lagerfeld voor Shu Uemura update

Van Karl Black-nagellak tot nepwimpers van rood en zwarte stof: de collectie van Karl Lagerfeld voor Shu Uemera is allesbehalve alledaags.

Weet je nog dat we vorige maand kwamen met het heuglijke nieuws dat de meest druk bezette man uit de modewereld – beter bekend als Karl Lagerfeldaan de slag ging voor beautylabel Shu Uemura? Welnu, de Karl Lagerfeld voor Shu Uemura-beautylijn mag dan pas vanaf november verkrijgbaar zijn, Karl klapt al uit de school over zijn allereerste maquillage-collectie.  

     
KARL LAGERFELDS MANGA
Zo verklapt der Kaiser aan WWD dat hij allereerst een Manga-achtige pop (u weet wel, die Japanse stripfiguren) had ontworpen voor het label. ‘Ik wilde mijn persoonlijk visie van de Japanse Manga uitvinden,’ legt Karl uit aan WWD. De make-upcollectie werd hier vervolgens op geïnspireerd. Het figuurtje kreeg de naam Mon Shu (van het Franse ‘mon chou’, een woordgrapje van Karl) en is gehuld in een typisch Karl-ensemble (lees: zwart/wit), draagt een boblijn en stift haar lippen rood.

Advertisement - Continue Reading Below

         
En zo werd Mon Shu geboren... > 
 

     
KARL BLACK-NAGELLAK
In de collectie onder andere een wimperkruller met rood siliconen, twee verschillende eye-and-cheek pakketjes in smoky groen en smoky paars. De overheersende kleur in de collectie is rood. Niet geheel toevallig: Karl bleek dol op de kleur rood voor zijn modeschetsen. Schetsen? Mais oui, geen doodnormale potloden voor Karl Lagerfeld. Der Kaiser tekent er dagelijks op los met Shu Uemera-maquillage.

Meest gelezen

    
Verder in de collectie nog een donker paarse gel-eyeliner en twee paar nepwimpers. Geen standaard nepwimpers, maar wimpers van rood en zwarte stof. Wees gerust: Karl is onze lippen en nagels niet vergeten. De Karl Lagerfeld for Shu Uemura-collectie bevat vier lippenstiften in Mon Shu-rood, Luxe Burgundy, Celebrity Beige en Parisienne Pink. De nagellakken zijn verkrijgbaar in Karl Black (ja heus), Shu Shu-rood en Royal Beige. Dat alles is verpakt in de snoezigste hulsels met niemand minder dan Karls eigen Manga-figuurtje, Mon Shu, op de verpakking.

        
Shoppen doe je vanaf november bij de Shu Uemura-beautyboetieks en prijzen variëren van € 27 tot € 300.

      
OPI heeft weer een kersverse lijn lakkers, geïnspireerd op de film The Amazing Spider-Man