Chanel-make-up najaar 2012

Kakelvers uit de maquillagefabriek: Chanel-toppers voor op de ogen, lippen, huid en nagels. Vanaf vandaag is-ie verkrijgbaar, de splinternieuwe herfstcollectie van Chanel.

Toch altijd een momentje om even bij stil te staan; de lancering van de nieuwste Chanel make-upcollectie. De catwalkshows van het Franse modehuis zijn vaak al een kleine teaser. Maar als alle nieuwe lipsticks, blushers en lakken echt in de schappen prijken, is het pas echt feest. Een groot shopfestijn, that is. Want kiezen blijft lastig. We stellen je even voor:

 
OP DE OGEN
Peter Philips – de grote man achter Chanels make-up – koos dit seizoen voor een Les 4 Ombres-oogschaduwpalet zonder knalkleuren, maar mét intens zwarte en natuurlijke tinten (beige, zachtroze en glinsterend taupe-grijs) waarmee je een mooie diepe blik kunt creëren. Een lijntje Stylo Yeax Waterproof-kohl in de kleur silver Light laat die blik vervolgens stralen. Maar je kunt ook kiezen voor een Carbon Black–kohl voor een nog donkerdere (lees: zwoelere) blik.

Advertisement - Continue Reading Below

 
Onder de limited edition-noemer Ombre Essentielle voegde Philips daar ook nog een aantal kleuren oogschaduw aan toe waarmee je zowel voor een intens mat resultaat kunt gaan als voor een satijnzacht, glinsterend resultaat. We noemen een goudkleurige transparante tint, een lichtgrijze, een diepzwarte, een zilverkleurige en een romige perzikkleur.

 
OP DE WANGEN
Niets is aantrekkelijker dan een stralende teint die het licht weerkaatst en alle pluspunten van je gezicht benadrukt. Dat hoef je ze bij Chanel niet te vertellen. In de nieuwe collectie: Lumière d’Artifices, een poederduo voor op het gezicht met kleine goudkleurige glittertjes, waarmee je het zonnetje van de zomer mee de herfst inneemt. Op de jukbeenderen een toefje Rose Initial blush doet ook wonderen.

Meest gelezen

 
OP DE LIPPEN
Zowel de u welbekende Rouge Coco als de Rouge Coco Shine-collecties zijn weer aangevuld met een stel nieuwe tinten. Redactiefavoriet: de Rouge Allure Extrait de Gloss in bruinpaars en zachtroze. En ook de nieuwe beige kleur van de gloss Lèvres Scintillantes Sweet, is niet verkeerd.

 
OP DE NAGELS
Tot slot zijn Vertigo, Suspicious en Frenzy de sterlakken uit de herfstcollectie. En daarmee is het grijsachtig lila, bijna zwart en intens roze wat de nagels dragen dit najaar. Zo, ben je weer helemaal op de hoogte.

 

Even terugblikken: de bijbehorende a/w 2012-collectie van Chanel >