Lady Gaga Fame launch

Als je Lady Gaga bent, lanceer je je parfum niet met een borrel en bitterballen. Nee, dan huur je het Guggenheim museum in New York af, noem je de fuif The Black Ball Event en geef je de gasten de dresscode ‘mask, hat, tiara, crown or lobster’. ELLE was erbij.

Lady Gaga’s creatie heet Fame en het event zette het begrip roem centraal. Fotograaf Steven Klein heette de gasten welkom en liet een film zien die hij maakte voor de geur – een cool, spacy en bij vlagen griezelig kunstwerk. Gaga deed een live performance, Sleeping with Gaga. Ze lag als een schone slaapster in een transparente megaversie van de flacon van Fame en de gasten mochten via een kier in de wand proberen haar wakker te krijgen. Onder de genodigden bevonden zich overigens Marc Jacobs en zijn vriend, Olivier Theyskens, Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin, Crystal Renn, Ellen von Unwerth, Paris Hilton en niemand minder dan Yoko Ono.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Gaga sliep lang door, nummer na nummer van Edith Piaf werd gespeeld voor ze haar ogen opende. En toen leek het erop dat ze een plasje in een champagnekoeler deed en ging ze zich opmaken. Gaga of niet?

 

UNDERCUT & TATTOO
Daarna verdween ze, om even later weer terug te keren naar haar flacon. De undercut aan de achterkant van haar hoofd werd nog eens geschoren, gedesinfecteerd en toen werd er een tattoo gezet, van een cherubijntje. Gaga heeft geen noot gezongen maar het was quite the party, dachten we zo.

 

Lady Gaga bezocht begin deze maand ook Henk Schiffmacher voor een verse tattoo >

 

En Fame? De geur is, zoals je van Lady Gaga kunt verwachten, niet wat je verwacht. Het is geen in your face gek parfum, maar een sensuele en zachte geur.

 

Meer over Fame >