Nieuw: Oscar de la Renta Something Blue

Binnenkort op het nachtkastje van menig bruid-to be: het nieuwe parfum van Oscar de la Renta onder de naam Something Blue.

Tien jaar lang kwam Oscar de la Renta niet in de buurt van een parfumfabriek. Tot hij in april 2011 weer met een eigen geur kwam, Esprit d’Oscar. Inmiddels heeft de Dominicaanse modeontwerper de smaak te pakken en brengt hij alweer een derde rieker uit. De inspiratie van dit parfum? ‘Something old, something new, something borrowed, something blue,’ aldus een mijmerende Oscar de la Renta op WWD. Jawel, een bruiloft dus. Alhoewel…

Advertisement - Continue Reading Below

           
STONES ARE A GIRL'S BEST FRIEND
‘We wilden verder gaan dan bridal. Het moet meer een lifestyleparfum zijn,’ aldus Michele de Bourbon, senior vice president sales en marketing van de geurdivisie. Het dopje van de parfumfles is geïnspireerd op een (blauwe!) steen genaamd Larimar, die alleen gevonden kan worden in de Dominicaanse Republiek. En hé, laat Oscar de la Renta daar nou vandaan komen. De ontwerper wilde in eerste instantie de echte steen gebruiken, maar toen hij erachter kwam dat deze zo ongelofelijk duur was ging hij overstag voor een plastic variant.

Meest gelezen

     
PUT A RING ON IT
Desondanks heeft de geur wel degelijk meer linken met bruiloften dan alleen zijn naam, Something Blue. Onder deze dop zit namelijk een ring die de parfumdraagster om haar vinger kan schuiven. De la Renta en Alexander Bolen (CEO van Oscar de la Renta) denken er over om een deluxe limited-edition parfum te maken met wél de echte Larimar-steen inclusief een ring van goud. Verlovingsring, anyone?

          
Nog op zoek naar The One? Begin klein, met een parfum van Dolce & Gabbana bijvoorbeeld

         
We zouden door het prachtflesje haast het allerbelangrijkste vergeten. Want, hoe ruikt het parfum eigenlijk? Welnu, het reukwater opent met witte bloemen en een frisse geur van lindebloesem en mandarijn en het hart bestaat uit de geur van de Stephanotis (een witte bloem, die vaak ‘bruidssluier’ wordt genoemd).

             
Something Blue is binnen afzienbare tijd verkrijgbaar op tien verschillende plekken over de hele wereld voor zo’n € 65 per 50 ml.

      
Ook mode- en beautyhuis John Galliano komt met een nieuw parfum op te proppen >