Parfum: 4711 Nouveau Cologne

Een nieuwe geur in een oud vertrouwd jasje, dat is het vernieuwde 4711 parfum Nouveau Cologne.

Herinner je je nog dat je vroeger, als je ziek was, een zakdoekje kreeg met een scheutje eau de cologne? Als we onze ogen sluiten ruiken we nóg die citroen, sinaasappel, bergamot, lavendel, rozemarijn en neroli bij elkaar. Mmmm...
             
Tijd voor een wist-u-datje. Want, wist je eigenlijk dat 4711 de allereerste eau de cologne was en dat dit eerst een geneeskrachtig drankje was? In de tijd van Napoleon werd het water geclassificeerd als parfum om de wetten van Napoleon (van elk voedingsmiddel moesten de ingrediënten kenbaar worden gemaakt) te omzeilen. Heel lang bleven de ingrediënten van dit wonderparfum dan ook onbekend. Maar 4711 (spreek uit: zevenenveertig-elf) is terug. Met een nieuwe geur.
            
NIEUWE GEUR
Ditmaal geen citroen, sinaasappel, bergamot, lavendel, rozemarijn of neroli, maar een topnoot van lychee, zwarte bessen en de citrusvrucht yuzu, een hartnoot van geranium, evodia, heliotroop en pioen en tot slot een basisnoot van sandelhout, tonkaboon en witte muskus. De iconische fles, die ons weer even mee terug neemt naar de kindertijd, is hetzelfde gebleven.
               
En naast het parfum (€ 22,95 voor 100ml), kun je ook de deodorant, douchegel en lotion (allen € 9,95 per stuk) vanaf begin maart bij de parfumerie en drogisterij scoren.
           
Dries Van Noten lanceerde zijn allereerste parfum >

Advertisement - Continue Reading Below