Parfumtip: Jil Sander Sun Day

Voor op de zomerse moet-hebben-lijst: Sun Day, de nieuwste rieker van Jil Sander.

Jil Sander, het Italiaanse modehuis dat vorig jaar menig headline haalde vanwege de veelbesproken designerswitch (exit Raf Simons, enter Jil Sander herself), is een kei in het maken van zomerse parfums. Met de all time favorite Sun in het achterhoofd, creëerde Jil Sander voor aankomende zomer weer een nieuwe variant: de limited edition Sun Day.

    

Fruitig en bloemig ruikt-ie, door de ingrediënten bergamot en mandarijn. In het hart van Sun Day is tiarabloem gemengd met rozen en magnolia. In de basis vind je houtachtige noten en vanille. Net als Sun is-ie heerlijk voor de zomer, lijkt ons zo.

Advertisement - Continue Reading Below

     

Meer Jil Sander voor op de beautyplank >

   
ORANJE BENEDEN
Het flacon is zoals we gewend zijn van Jil Sanders Sun-parfums: rechthoekig en eenvoudig, met een cilindervormige, witte dop. Anders is dat de fles zelf nu oranje en see trough is, tegenover de witte, ondoorzichtige fles waar het parfum van Sun normaal in zit.

    

Vanaf maart koop je Jil Sander Sun Day in de luxere parfumerie voor € 39,50 à 100ml. Jil Sander Sun Day Limited Edition is overigens alleen tijdens de lente- en zomermaanden te koop.