Nieuwe beautyhype onder celebs

Miranda Kerr en Gwyneth Paltrow zijn in de ban van een nieuw wondermiddel voor de huid: chia-olie.

Tipten we al dat chiazaden verdomd goed blijken te zijn voor de lijn, schijnt het superfood nu ook hard z’n werk te doen óp de huid.

 

WONDER WERKER
Het olie van de zaden – die uit Mexico komen en eeuwen geleden al een bron van allerlei vitaminen vormden – zit bomvol gezonde vetten en voedingsstoffen, en wordt nu gebombardeerd tot het nieuwste ‘wonderingrediënt’ in smeersels voor de huid.

Advertisement - Continue Reading Below

 

De chia-olie blijkt één van de rijkste bronnen van gezonde omega-3 vetzuren te zijn en wordt daarom steeds vaker verwerkt in anti-age serums. Omega-3, wat ook zit in visolie, zorgt er schijnbaar voor dat de huidbarrière verbetert, waardoor je huid meer vocht vasthoudt. Daarnaast is chia-olie een rijke bron van mineralen en anti-oxidanten, waardoor de huid zich beter herstelt, sneller kalmeert en beter beschermd is tegen invloeden van buitenaf. Een zijdezacht en jonger gelaat belooft daarom in een flits binnen handbereik te zijn.

 

CELEBS ZIJN FAN
Beauty’s als Miranda Kerr en Gwyneth Paltrow zijn inmiddels helemaal om en smeren iedere dag rijkelijk met chia-olie serums. Huidirritaties, fijne lijntjes, rimpels, oneffenheden en droogheid; met de chia-olie smeer je het schijnbaar allemaal weg. Het proberen waard, niet?

 

Een huid die wel gephotoshopped lijkt? De goedjes van Per-fékt beloven het >