Beautytips van Scarlett

Scarlett Johansson geeft beautytips die je niet één, twee, drie zag aankomen. Drupje appelazijn anyone?

Als ze geen actrice was, dan was Scarlett Johansson vast en zeker dermatoloog geworden. Dat onthult ze tenminste aan onze Britse collega's van ELLE. Zo geobsedeerd is ze met huidverzorging. Waar het vandaan komt? Deels van het 'geweld' dat haar huid heeft te verduren door alle make-up die ze bij fotoshoots, op filmsets en voor rodeloperfeestjes aangemeten krijgt.

 
WHEN LIFE GIVES YOU LEMONS
Maar ScarJo grijpt niet naar dure moisturizers of luxe gezichtsmaskers om haar huid te verwennen. Nee hoor, ze winkelt haar verzorgingsproducten gewoon bij elkaar in de supermarkt. 'Citroensap is goed om je huid lichter te maken,' verklapt de actrice. 'Het kan een beetje prikken, dus je kunt het aanlengen met water. Het is een goede truc, en het is fijn want het is natuurlijk.'

Advertisement - Continue Reading Below

 
APPELAZIJN
Een ander huis-tuin-en-keukenmiddel waar de actrice bij zweert is appelazijn. 'Als je huid problematisch is, of je hebt last van veel breakouts, dan kan het erg helend zijn. Het stinkt wel een beetje, maar als je niet bij je vriend slaapt, is het heel effectief!' Fijne tip, want naast het feit dat dit middel natuurlijk is, is het ook nog eens hartstikke low budget.  

 
Het gezicht van Dolce & Gabbana Beauty stak op make-upgebied veel op van haar tijd met visagist Pat McGrath, de global creative director van het merk. 'Ik dacht altijd dat je óf voor het oog, óf voor de lippen moest gaan. Maar Pat volgt nooit die regels. Het is meer het compleet maken van de gehele look. Ik realiseer me dat als je veel make-up wilt dragen en voor een dramatische look gaat, het best oké is, zolang je het smaakvol doet en het niet je gezicht overheerst.' Aldus Scarlett.

 
ELLE zette de nieuwe binnenkomers in beautyland deze maand op een rij >