Michael Kors beauty

In de spotlight: gloednieuwe maquillage en andere beautyproducten van Michael Kors.

Meest gelezen

Fans van Michael Kors kunnen zich binnenkort te buiten gaan aan een nieuwe hoogsteigen beautycollectie van de Amerikaanse designer. Inspiratie voor de lijn haalde Kors uit zijn eigen stamboom. ‘Mijn oma was over-the-top glam, ze aanbad Elizabeth Taylor,’ vertelt de ontwerper aan Womens Wear Daily. ‘Ze hield van juwelen, kleur en printjes en ze was absoluut een vrouw die met veel bravoure een ruimte binnenkwam.’ Het compleet tegenovergestelde zag Kors terug in zijn moeder, die juist koos voor natuurlijke make-up en sportieve outfits met weinig prints. En tot slot keek hij naar zijn eigen jongere jaren, de tijd waarin hij nog studeerde aan het Fashion Institute of Technology (FIT) en de vraag ‘wat definieert sexy?’ centraal stond.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Moet je zien: Yves Saint Laurent lanceert de eerste tie-dye nagellak >

 

MAMA JE MAKE-UP, GEEF ME JE MAKE-UP

Eén en één is twee, of eigenlijk drie, want Kors stopte die drie ingrediënten (sexy, sporty en glam) in zijn nieuwe make-up- en parfumcreaties. Eigenlijk zoals hij dat met al zijn ontwerpen voor ‘de Michael Kors-vrouw’ al deed. Elk van de drie ‘emoties’ kreeg een bijpassend parfum en een stel gekleurde mooimakers, waaronder twee lipsticks, twee glosses en twee nagellakken. Van subtiel nude-kleurig tot donkerviolet. Daarnaast komen er ook drie bronzing powders en een kwast uit, zonproducten (self tanner, after sun en een lippenbalsem), bodysmeersels en badparels. Saillant detail: de lippenbalsem is een knipoog naar de zinkoxide zonnebrandcrème-look uit de eighties en geeft een vleugje wit af op de lippen.

Meest gelezen

 

Wat we kunnen verwachten van de nieuwe reukwaters? Kors maakte er een kleine reis voor terug in de tijd. ‘Dit zijn allemaal favoriete geurherinneringen van mij,’ legt hij uit aan WWD. Een mix van geuren uit zijn verleden dus, van o.a. oma en moeders (daar zijn ze weer) en hemzelf, wat resulteerde in de parfums Sporty Citrus, Sexy Amber en Glam Jasmine.

 
In augustus van dit jaar komen de nieuwe beautyproducten op de markt. Prijzen lopen uiteen van $18 dollar (zo’n € 14) voor nagellak tot $60 (€ 46) voor een Shimmer Dry Oil voor het lichaam.

 

Ook voor een stel sporty-glam sneakers draait Michael Kors zijn hand niet om >