Hermès’ eau de colognes

Eau de cologne is terug van weggeweest. Hermès tilt de op-citrus-gebaseerde geuren naar een nieuw level.

Al in 1709 werd het concept van eau de cologne gelanceerd door parfummaker Giovanni Maria Farina, in het stadje Cologne. De uniseks geuren werden geacht een bepaalde frisheid en lichtheid te hebben, met citrus als belangrijkste basisingrediënt. Met twee nieuwe riekers in het assortiment houdt Hermès vast aan die traditie.

 
COLOGNEFAMILIE
Het is niet de eerste keer dat het modehuis een eau de cologne op de wereld zet. In 2009 vierde parfummaker Jean-Claude Ellena de dertigste verjaardag van de Hermès-cologne Eau d'orange verte met twee nieuwe geuren, genaamd Eau de pamplemousse rose en Eau de gentiane blanche. En nu, na vier jaar, worden er dus twee nieuwe leden aan de collectie toegevoegd.

Advertisement - Continue Reading Below

 
NARCIS EN AMBER
De reukwaters heten Eau de narcisse bleu en Eau de mandarine ambrée, en zijn zoals verwacht erg fris van geur. Eau de narcisse bleu heeft een bloemige basis van narcis met een houtig akkoord. Eau de mandarine ambrée krijgt zijn lichtheid juist van de bloem amber. Aangezien eau de colognes relatief snel vervliegen – en daarom ook gebruikt kunnen worden als bodyspray – komen de geuren in grote verpakkingen (denk: 100 en 200 ml).

 
Hebberig geworden? Sla de geur(en) dan snel op via de website van Hermès. Prijzen beginnen bij € 89.

 
Na tien jaar radiostilte op parfumgebied brengt Estée Lauder een nieuwe geur uit >