Bottega Veneta’s eerste mannengeur

Een primeur voor Bottega Veneta. Het label lanceert binnenkort haar eerste mannengeur.

Bottega Veneta voelt zich opperbest, daar in het parfumcircuit. De lancering van haar eerste damesgeur zo’n twee jaar geleden, gevolgd door een eau de parfum-variant in maart van dit jaar, smaakten naar meer. In comes wat testosteron in de vorm van Bottega Veneta Pour Homme.

 
STATEMENT PARFUM
Geheel in stijl met parfum nummer één probeert het luxemerk ook met haar allereerste herengeur een statement te maken. Pour Homme staat zijn mannetje; ‘ik denk dat het interessanter is om een statement te maken dan te kiezen voor iets dat al lang gedaan is door anderen en wat de success story van het moment is,’ legt Tomas Maier, creatief directeur, uit. Ik heb liever een parfum dat tijdloos is, dat blijft bestaan.’ Inspiratie voor de geur werd gehaald uit het buitenleven. Weg uit het hectische stadse leven van Veneto, de Italiaanse bergen in. Hoe dat ruikt? Natuurlijk naar hout, van de bomen. Maar daarnaast vormt de hars van een Andalusische blom (Cistus Ladanifer) de key note in de basis van het parfum. Bergamot, pijnboom en jeneverbes doen ook mee, net als sparbalsem uit Canada, Indonesische patchouli en een leerakkoord.

Advertisement - Continue Reading Below

 

DESIGN
De flacon komt overeen met die van het damesparfum en is afgeleid van het glaswerk uit de home-collectie van Bottega, dat op zijn beurt weer is geïnspireerd op een klassieke karaf. In Nederland ligt de rieker vanaf september in de beautyschappen.

 

Welke beautyproducten doen deze maand al hun intrede? >