Marc Jacobs opent eerste beautywinkel

Marc Jacobs is on a roll. De Amerikaanse designer bracht deze zomer niet alleen zijn eerste make-uplijn uit, maar opent vandaag ook maar meteen een allereerste beauty store. Ach, welja.

Feest voor Marc Jacobs-liefhebbers. De eerste cosmeticawinkel van de designer is een feit. 385 Bleecker Street, Manhattan, New York City is waar het allemaal gaat gebeuren. Op 500 square foot stalt Team Jacobs alle 121 items uit Marcs allereerste make-upcollectie, die hij samen met Sephora ontwikkelde, uit. Daarnaast zullen ook Marcs parfums, die inmiddels stuk voor stuk een trouwe fan base hebben, verkrijgbaar zijn in de beautyshop.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Nieuwste telg in de Marc Jacobs-parfumfamilie: Honey >

 
Bij wie 385 Bleecker Street een belletje doet rinkelen: kan! De ruimte werd eerder al door Jacobs gebruikt als accessoirewinkel. Maar volgens Robert Duffy, Marcs zakenpartner, stond Marc te trappelen om er een beautyshop van te maken.

 

De ruimte werd ingericht door Stephan Jaklitsch van Gardner Architects. ‘Ik wilde dat de winkel er uit zou zien als een juwelendoos, dus de achterkant is bezet met spiegels,’ legt Duffy uit aan WWD. Een grote zwartgranieten tafel vormt de center piece van het shopparadijsje, waaraan goedgetrainde make-upartiesten van Sephora bezoekers voorzien van tips en tricks. Marcs riekers sieren de linkerwand van de ruimte, met daaronder een vintage tafel vol make-uptasjes gemaakt van stoffen uit Marc Jacobs’ ready-to-wear-collectie. En op rechts schittert een vitrine vol zonnebrillen. Afijn, wie binnenkort The Big Apple aandoet, weet waar-ie zijn moet.

 

Eerder opende Marc al zijn eerste boekenwinkel, Bookmarc, aan de Bleecker Street en een kinderkledingwinkel, Little Marc. Waar zal de bebaarde ontwerper nu zijn zinnen op gaan zetten?

 

Maak alvast een verlanglijst: alle items uit Marc Jacobs Beauty >