Alexander Wang lanceert zijn eerste Balenciaga-parfum

Het allereerste Balenciaga-parfum van Alexander Wang is een feit.

Meest gelezen

Alexander Wang, sinds december 2012 Balenciaga’s creative director, laat nu ook in de parfumwereld voetsporen achter. Hij lanceert zijn eerste parfum genaamd B. Balenciaga.

VAK APART
Al vanaf dag één bij Balenciaga werkt Wang aan B. Balenciaga. Parfum maken is een vak apart, ‘much more scientific’ dan het ontwerpen van tassen, schoenen en kleding. ‘I really wanted to do something quite pure, as I see it as a step forward for the house,’ vertelt hij aan WWD. Uiteindelijk koos Wang voor een mengeling van frisse en donkerdere noten.

Advertisement - Continue Reading Below

MARMER
En dan hebben we het nog niet eens over de flacon gehad. Wang ging voor een glazen versie, in de vorm van een zeshoek. De structuur van het glas doet denken aan marmer, het thema van Wang’s eerste collectie voor Balenciaga.

DE CAMPAGNEFOTO
Vanessa Traina Snow, styliste en goede vriendin van Wang, hielp bij de campagnefoto, waarop model Anna Ewers te zien is. ‘I wanted to do a portrait of a woman, something mysterious with a veil, but not too restrictive,’ aldus Wang. Half oktober staat de nieuwe geur in de parfumschappen.

Meest gelezen

Pssst... voor deze parfums zwichten kenners >