Marilyn Monroe is de Global Glamour Ambassador van Max Factor

Marilyn Monroe en Max Factor komen wederom weer samen!

Wist je dat het de enige echte meneer Max Factor was die Norma Jeane omtoverde tot Marilyn Monroe in zijn make-upstudio in Hollywood? Dit jaar is het precies 80 jaar geleden dat de make-upgoeroe zijn iconische make-upstudio in Hollywood opende en brunette Norma bij hem binnenstapte. Hoogblond met rode lippen - de favoriete rode lipstick van Monroe, Ruby Tuesday, wordt vandaag de dag trouwens nog steeds door Max Factor verkocht - en bambi-ogen verliet ze zijn stoel en Marilyn Monroe was geboren. Geen wonder dat Max Factor de actrice nu tot Global Glamour Ambassador benoemt.

Advertisement - Continue Reading Below

Max Factor’s Global Creative Design Director en make-up artist van de sterren, Pat McGrath, vertelt:

'Marilyn heeft met haar verleidelijke rode lippenstift, blanke huid en dramatisch omlijnde ogen de meest bekende beauty-look van de jaren '40. Deze iconische look domineert nog steeds de mode en beauty-industrie. Het is dé ultieme glamour look. De Ruby Tuesday lipstick, die geïnspireerd is op een van Marilyn’s favoriete Max Factor lippenstiften, is nog steeds mijn go-to lippenstift voor een instant glamour look en één van de populairste kleuren bij zowel make-up artists als consumenten.'

De komende tijd zullen Max Factor en Pat McGrath verschillende make-uplooks delen die ons aan moeten zetten tot een eigen 'make-over' en het omarmen van nieuwe beautylooks. Je kunt jouw looks delen via #GlamJan.

Wij hadden onlangs een onderonsje met Pat McGrath over Kendall Jenner, make-uptips en veel meer >