Kim Kardashians visagist doet uit de doeken: dít is wat er van A tot Z gebeurt in de make-upstoel

Stap 3: foundation overal. En dan bedoelen we dus ook: óveral.

Meest gelezen

Dit weekend gaf make-up artist Mario Dedivanovic een Master Class met niemand minder dan Kim Kardashian. Onze collega’s van ELLE.com waren daarbij en maakten braaf notities. Lees en leer.

1.    Eerst make-up, dan pas haar
Eerst je coupe fixen betekent haarlak in je gezicht – en dat wil je niet. Plus: als je je haar net het volume hebt gegeven dat het nodig heeft, is het zonde als je het weer uit je gezicht moet halen en vastzetten voor de make-upsessie. Verzakking verzekerd…

Advertisement - Continue Reading Below

2.    Vervang primer voor verzachtende dagcrème
Dedivanovic raadt iedereen aan om te beginnen met een verzachtende crème voor je gezicht, hals en borst (hij gebruikt Kiehl's Ultra Facial Cream). En skip die primer.  De visagist wil geen barrière creëren tussen de huid en de make-up. De foundation en de huid moeten blenden – crème helpt hierbij.    

3.    Foundation op hoofd schouders knie en teen
Voor Kim kan foundation niet genoeg gebruikt worden: voorhoofd, neus, kin en wangen – maar ook oogleden, oren, borst, armen, benen en voeten(!). Alles wat zichtbaar is op de rode loper dus. Voor de gewone feestgangers onder ons (lees: die geen uitnodiging voor het MET Gala krijgen): doe als extraatje alleen wat foundation op je oren, dan zijn ze niet zo rood op foto’s. Lijkt ons meer dan voldoende.

Meest gelezen

4.    Gebruik een powder puff
Alle make-up artists gebruiken het backstage bij fashion week: een powder puff. Hou een powder puff in de hand die je gebruikt om je wenkbrauwen bij te tekenen of om je eyeliner te zetten. Duw de puff tijdens deze handelingen tegen je huid. Dit zorgt ervoor dat je hand stabieler staat en het voorkomt het uitvegen van je foundation.

5.    Het ombré-effect voor je wenkbrauwen
Dedivanovic neemt flink de tijd voor de wenkbrauwen van Kim – maar het transformeert dan ook daadwerkelijk haar gezicht. Hij gebruikt Anastasia Brow Wiz in Medium Brown voor de uiteindes en gaat over op de Light Brown naarmate hij naar binnen werkt. Het oogt immers zachter en minder streng als je wenkbrauwen aan de binnenkanten niet zo dik zijn aangezet.

6.    Eerst crème, daarna poeder
Net als met het gezicht vermijdt de visagist ook primers voor de oogleden en gebruikt in plaats daarvan oogschaduw-crèmes als basis. Volgens hem geeft oogschaduwpoeder over de crème een meer intense look.  

7.    3 keer eyeliner
Als je maar één soort eyeliner in je make-up collectie hebt zit je fout. De visagist van Kim gebruikt maar liefst drie of vier verschillende soorten – over elkaar. Eerst de M.A.C Eye Kohl voor dichtbij de wimperwortels, dan M.A.C Liquid Liner om aan het einde een beetje omhoog te gaan voor een lift, en tot slot de Anastasia Waterproof Crème Colorme Color.

8.    ‘Bak’ die donkere kringen weg
Dedivanovic staat bekend om zijn ‘baking’-techniek van de huid onder het oog – of zoals hij het zelf noemt: ‘the sandbagging effect’. Je donkere kringen zullen met deze methode verdwijnen als sneeuw voor de zon, volgens de beste man. Breng eerst een dikke laag concealer aan in de vorm van een omgekeerde driehoek. Veeg dit richting je neus en tot bijna aan je slapen goed uit met een concealerkwast. Vervolgens blend je de randen langzaam en zorgvuldig met de foundation. Gebruik dan een sponsje om er een laagje poeder overheen te doen. Laat het even zitten en veeg dan het overtollige poeder weg.

9.    Volle lange wimpers
Om Kims wimpers lang, langer, langst te maken gebruikt de visagist L'Oréal Paris Voluminous Original Mascara en een wimperkammetje om de haartjes mooi uit elkaar te krijgen. Dan brengt hij zorgvuldig een mix van lange en extra lange individuele nepwimpers aan – de langste in de buitenste ooghoeken. Dit doet hij met een pincet en zwarte lijm. Als alles droog is ga je nog een keer met je mascara over het geheel heen – et voilà.

10.    Contour, highlight x2 en blush
Onder de kin, naar de nek en op de jukbeenderen: daar gaat Dedivanovic met zijn contourkwast langs. De visagist legt uit dat Kim een kleine bobbel op haar neus heeft. Om dit te verdoezelen highlight hij erboven en eronder. Verder highlight hij Kims cupid’s bow, kin en net boven de jukbeenderen. Dan gaat hij over tot een koelere, zilveren highlighter. Tot slot nog een perzikkleurige blush en je bent helemaal Kardashian-ready.

 

De 9 make-up kwasten die élke vrouw zou moeten hebben >

6 briljante mascara-technieken die je waarschijnlijk nog nooit hebt gebruikt >