Kun je nou beter 's ochtends of 's avonds douchen?

Want: fris de deur uit? Of fris het bed in? Oh, de levensvraag...

Ben jij een notoire ochtenddoucher? Dan heb je het het voordeel dat je (as if!) een bak koffie kunt overslaan. Want: het geeft je bloedcirculatie direct een oppepper. Plus:

- Je spieren ontspannen onder een warme douche (ben je direct van je stijve slaapnek af);- en het is beter voor de huid die snel vet wordt. Vooral een koude douche (goedemorgen!) spoelt het nachtelijke vuil en vet weg, sluit de poriën en beschermt je huid tegen glibber en glim.
- Bovendien: als je een belangrijke dag voor de boeg hebt, is een opfrisbeurt wel zo lekker. Haren wassen helpt ook (zie maar eens van een slaapkruin af te komen zonder).

Advertisement - Continue Reading Below

 

 

'n Lome warme douche in de avond daarentegen zorgt voor...:

- ...de ultieme ontspanning. Sterker nog: het laat je bloeddruk wat dalen en vermindert stress,
- waardoor je dus weer sneller in slaap valt. (Dat kan al in 1 minuut! Met dit trucje >) 'n Warme douche zorgt ook voor de aanmaak van melatonine (wat weer in middeltjes zit wat artsen voorschrijven bij slapeloosheid - we bedoelen maar).
- En je lakens blijven schoon. Hoe schoon je van nature ook bent en hoe braaf je ook een paar keer per week je kussensloop verwisselt (knapper-wakker-worden-tip nummer 1!).

Zo. Mag jij kiezen wat het wordt.

 

 

Oh en sorry, we zeggen het maar even: je wast je haar dus HELEMAAL verkeerd >

Waarom (middag)dutjes zo goed voor je zijn >