Microwave-ontharen is nu dus een ding

De kracht van de magnetron.

Laten we wel wezen, de magnetron was al een van onze favoriete uitvindingen aller tijden. Maar het apparaat is nu ook inspiratiebron voor iets heel anders dan alleen voor het opwarmen van je kliekjes. Namelijk voor het ontharen van je oksels! En vooruit, je hoeft er niet voor in de magnetron te kruipen.

Miramar Labs, een bedrijf dat medische apparaten maakt, bedacht de MiraSmooth. Een lasergun met dezelfde stralingen als – juist – je magnetron. De treatment moet permanent je haargroei verminderen, ongeacht je haarkleur of huidtype. De magnatronstraling vernietigt het haarzakje en daarmee de haargroei. Ook mooi meegenomen: naar verluidt moet het zweten verminderen, omdat de straling je zweetklieren verstopt. Dezelfde golflengte als de stralen van je magnetron maar toch met een andere leveringsmethode en bereik. De behandeling zou ‘licht tot matig' pijn doen.

Advertisement - Continue Reading Below

Al duizenden mensen gingen voor de magnetronbehandeling met dit apparaatje. Veilig, zeggen de makers, want als enig apparaat in zijn soort goedgekeurd door de Amerikaanse veiligheidsinspectie. Onderzoek over de resultaten en veiligheid op de lange termijn is er nog niet, maar de makers geven aan dat dit soort apparatuur al veel langer wordt gebruikt om overmatig zweten tegen te gaan. Wij zijn nog niet helemaal overtuigd, wat jij?

Je moet er overigens wel iets voor over hebben, die gladde oksels in magnetronstijl; de kosten voor de behandelingen kunnen oplopen tot in de duizenden euro’s.

Dit is hoe ik me binnen een uur permanent onthaarde >

Dit is de echte reden waarom we ons scheren >