Google onthult wat de meest gestelde beautyvragen wereldwijd zijn

Dit WIL je weten.

Onze Amerikaanse collega's van ELLE klopten eens bij Google aan om te vragen naar welke beautyvraag er wereldwijd het meest gezocht werd. De uitkomst? Die is dus best grappig.

Zo vragen ze zich in Brazilië het meest af 'hoe vaak je je haar moet wassen'.

Het antwoord: heb je erg snel vet haar? Dan kun je het 't beste iedere dag of om de dag doen. Is dat niet zo? Dan kun je het echt wel houden bij een (of twee) keer per week. Hoe minder hoe beter voor je lokken.

Advertisement - Continue Reading Below

In het land waar de vrouwen er immer moeiteloos perfect uitzien, Frankrijk, tikken ze vaak de vraag in 'wanneer verloopt de houdbaarheidsdatum van make-up?'

Het antwoord: er moet op iedere verpakken een houdbaarheidsdatum staan, is dat niet zo, speel het dan op safe en ga voor drie maanden.

Aan de andere kant van de wereld, in Australië, willen vrouwen vaak weten of 'het slecht is om met nat haar te slapen'.

Meest gelezen

Het antwoord: Uit een nieuw onderzoek in Annals of Dermatology blijkt dat je haar laten drogen zonder föhn juist slechter voor je lokken kan zijn. Blijkbaar zorgt water ervoor dat je haarstrengen opzwellen en dit kan op den duur je haren zwakker maken van binnenuit. Dat wil echter niet zeggen dat je nu flink in de weer moet gaan met je föhn. Probeer je lokken zo min mogelijk te wassen of nat te laten worden en ze je föhn op een lage temperatuur.

Dat Aziatische vrouwen voorlopen op het gebied van beauty weten we al jaren, maar ook vrouwen uit Zuid-Korea hebben zo hun beautydilemma's. Zij willen het vaakst weten of 'foundation slecht is voor een huid met acne'.

Het antwoord: de foundations van nu bevatten ingrediënten die de poriën niet meer verstoppen, dus nee, het is niet enorm slecht voor een huid met veel oneffenheden. Een BB of CC Cream is wel een betere optie, omdat er vaak meer verzorgende bestandsdelen inzitten.

Bekijk hier welke beautyvragen er in andere landen het meest worden gesteld.