7 dingen die je nog niet wist over mascara

Van weetjes tot tips.

De meeste vrouwen zijn er elke ochtend mee in de weer. De mascara laat je ogen groter lijken en verlengen je wimpers. Máár wat weet je nou echt van deze make-up tool?

1.    Het Oude Egypte had ‘m al door
3000 jaar voor Christus deden de Egyptenaren niet alleen kohl onder hun ogen, ze maakt hun wimpers er ook zwart mee. Niet alleen om hun ogen voor de zon te beschermen, ook om er flawless uit te zien. Écht.

Advertisement - Continue Reading Below

2.    Slapen met mascara is slecht
Wil je lange, volle wimpers? Slaap dan nóóit met mascara op. Het spul maakt je wimpers namelijk stijf waardoor ze makkelijk breken als je ligt te draaien in je bed.

 

 

3.    Ruik aan je mascara
Om erachter te komen of het tijd is om je mascara te vervangen, kun je er eventjes aan ruiken. Als het de geur van azijn heeft gekregen, gooi je hem het best in de prullenbak.

Meest gelezen

4.    Maar je kan het borsteltje bewaren
Ook al is je oude mascara niet meer goed, je kunt het borsteltje best bewaren. Hier kun je bijvoorbeeld je wenkbrauwen mee fatsoeneren of voor een andere mascara gebruiken als je dit borsteltje fijner vindt.

5.    Pompen met je mascara is een no-no
Hierdoor komt er lucht in je mascara waardoor hij sneller zal uitdrogen en er sneller klontjes zullen ontstaan. In plaats daarvan kun je je borsteltje het best met een draaiende beweging uit je mascara halen.

 

 

6.    Wimperextensions en nepwimpers
Als mascara niet echt jouw ding is, kun je ook overstappen op wimperextensions of nepwimpers. Zorg er in ieder geval voor dat je goede kwaliteit koopt, neem geen risico met je ogen door slechte wimpers of lijm te gebruiken – ook niet voor één avond.

7.    Deel nooit je mascara
Het lijkt onschuldig, maar niets is minder waar. Het delen van je mascara kan leiden tot ooginfecties.
 

8 nieuwe manieren om je eyeliner te dragen >

Bron: Goodhousekeeping