8 beautygeheimen van de visagist van Marilyn Monroe

Dat wordt smeren.  

Meest gelezen

Het hoeft niet gezegd dat Marilyn Monroe hét beautyicoon van de jaren vijftig was. En eindelijk kennen we haar diepste beautygeheimen. Deze acht beautytrucs werden gebruikt door Allan 'Whitey' Snyder, de persoonlijke visagist van Marilyn en vele andere beauties uit die tijd. Doe er je voordeel mee, zouden we zeggen.

1. Gebruik Vaseline als primer en highlighter
Als Marilyn Vaseline gebruikte als basis onder haar foundation, kunnen wij het ook. Waarom? Het gaf de actrice een gezonde glow onder de studiolichten. Het spul werd ook als highlighter gebruikt op haar jukbeenderen en wenkbrauwbot.

Advertisement - Continue Reading Below

2. Gebruik vijf verschillende tinten lipstick als lipliner
Marilyn stond bekend om haar natuurlijke pruilmondje. Daar had Snyder een eigen techniek voor: donkerrood op de buitenste lijnen en lichtere tinten in het midden van de lippen om diepte te creëren. Dan nog wat highlighter boven het midden van de lip en op de onderlip en je hebt een Marilyn-mond om te zoenen.

3. Gebruik een beetje olie op je oogleden
Of het nu Vaseline is of een drupje kokosolie, Marilyn geloofde er heilig in dat glimmende ogen sexy waren.

Meest gelezen

4. Ga voor de 'Greta Garbo oogschaduwtruc'
Dit is letterlijk hoe Marilyn het trucje noemde, naar de actrice die altijd voor witte oogschaduw tot aan het wenkbrauwbot ging om meer diepte te creëren.

5. Mix een combinatie van zwarte, bruine, witte en rode oogpotlood
De meeste vrouwen gaan voor zwart of bruin, maar Snyder gebruikte een combinatie van kleuren. Hij bracht de eyeliner - met lange wing - aan op het ooglid en op de waterlijnen. Opgelet voor zijn belangrijkste truc: hij tekende witte driehoekjes op de buitenste hoeken van de ogen, tussen de bovenste en onderste wing, om Marilyns ogen groter te laten lijken. Daarna nog een wit lijntje op de waterlijnen en een rood stipje in de binnenste hoek van het oog, om de ogen witter te laten lijken.  

6. Gebruik blush voor een mooie neus
We zijn tegenwoordig natuurlijk al bijzonder handig met blush wara het gaat om contouren, maar het was Snyder die het als eerste deed. Snyder gebruikte een klein beetje roze blush, die ook op de wangen van Marilyn werd gebruikt, op het puntje van haar neus. Het resultaat? De illusie van een kleinere, mooier gevormde neus.

7. Knip je nepwimpers doormidden
Marilyn wilde altijd langere wimpers, maar het moest er wel natuurlijk uitzien. Daarom knipte haar visagist haar nepwimpers doormidden en gebruikte hij een helft op de buitenkant van de ogen.

8. Epileer je wenkbrauwen in pieken
De vorm van je wenkbrauwen is heel persoonlijk, maar wil je de vorm van het beautyicoon, dan teken je net als Snyder scherpe pieken. Hierdoor leek, volgens de actrice, haar voorhoofd kleiner. Maar pas op, je wil ze niet te scherp of te puntig maken.

 

Wat Marilyn Monroe at als ontbijt >

 

Bron: Hearst/Bazaar