Dit zijn dus de features die mannen aantrekkelijk vinden

Wetenschappelijk gezien dan, hè. Nummer 2 hadden we overigens niet verwacht.

Volgens dit onderzoek op Business Insider zoeken mannen onbewust naar bepaalde features in een vrouw die voor gezondheid en vruchtbaarheid staan - zo checken ze wie, in feite, geschikt is om hun babies te dragen. Goed. Niet heel nieuwe informatie, maar toch interessant om nog eens te kijken naar de dingen die mannennekken blijkbaar omdraaien.

1. Wijde heupen, smalle taille
Een ideale verhouding is volgens het onderzoek 7:10 - wijdere heupen, smallere taille.

Advertisement - Continue Reading Below

 

2. Een hoge stem
Een hoge stem wordt geassocieerd met jeugdigheid en een klein, vrouwelijk lichaam - en da's weer precies waar mannen van houden.

3. Gezond haar
Glanzend, vol en lang haar wordt als heel aantrekkelijk gezien, want het is een teken van een goede gezondheid en vruchtbaarheid. En 't is, godzijdank, heul makkelijk na te bootsen met regelmatige kapperbezoeken en blowouts.

 

4. Een lach
Ligt redelijk voor de hand: gelukkige mensen zijn gezonde mensen, dus een (echte) lach vinden we aantrekkelijk. Hoe witter de tanden, hoe beter, overigens. 

Meest gelezen

 

5. Weinig make-up
Nee: dat contouren en het bijtekenen van je wenkbrauwen vinden mannen niet mooi. En nee, het is ook niet zo dat mannen 'zeggen dat ze niet van make-up houden' maar niet doorhebben wanneer vrouwen make-up op hebben en 'eigenlijk echt wel van make-up houden'. Het onderzoek laat zien dat mannen de vrouwen met minder make-up op aantrekkelijker vonden dan de vrouwen met meer make-up. Is dat ook weer opgehelderd.

6. Rood
De kleur rood wordt geassocieerd met lust en passie - wetenschappers hebben aangetoond dat het dragen van rood je aantrekkelijker kan maken. Grappig: ook in het dierenrijk geldt deze regel.