5 beauty horrorverhalen die je niet wilt geloven

En dan praten we niet alleen over bad haircuts

Meest gelezen

1.    ‘Ik was er zeker van dat alles goed ging, totdat ze ‘oeps!’ gilde.’
Op 16-jarige leeftijd vond deze schrijfster het wel tijd om haar ‘ontembare’ wenkbrauwen eens te laten shapen door een pro. Nadat ze de vrouw die haar wenkbrauwen vorm zou moeten geven ‘oeps’ hoorde gillen, voelde ze zich al wat nerveus. En toen gilde de waxer het bij de andere wenkbrauw ook.. ‘De ‘oeps’-giller had me geen perfecte bogen gegeven maar een absolute transformatie’, schrijft ze. ‘Ik was compleet kaal op twee plekken en het leek wel alsof ik vier wenkbrauwen had!’ Laten we met z’n allen even heel blij zijn dat volle wenkbrauwen helemaal hot zijn en de bezoekjes naar de pro’s minder urgent zijn geworden.

Advertisement - Continue Reading Below

2.    ‘Ik werd gemillimeterd.’
Er is niks mis met een extreem korte coupe, als dat is wat je wilt. Maar dat was absoluut niet het geval bij deze vrouw toen haar moeder haar naar de kapper meenam als kind. ‘Toen ik negen jaar was, nam mijn moeder me mee voor een knipbeurt. Mijn haar was (en is nog steeds) heel erg kinky curly. Mijn moeder fluisterde tegen de kapper dat alles eraf moest. Het resultaat was een gemillimeterd hoofd.’ Het heeft haar uiteindelijk zeven jaar gekost om haar haren te laten groeien tot de lengte die ze wilde (want: krullen) en het heeft haar een angst bezorgd voor iedereen die haar haren wilt aanraken.

Meest gelezen

3.    ‘Ik kreeg een SOA van een Brazilian wax.’
Deze vrouw liep molluscum contagiosum op van een spa. Dit is een erg besmettelijke huidinfectie die meestal wordt doorgegeven via seks. Zelfs na een behandeling bleef ze symptomen houden. ‘Het is nu ongeveer anderhalve week geleden sinds dat ik ben gediagnostiseerd door mijn gyno, en de bultjes blijven terugkomen. Ik had het wel verwacht, aangezien mijn dermatoloog me hiervoor had gewaarschuwd, maar het is toch extreem frustrerend en gênant.’ Nog erger: de spa ontkende de mogelijkheid dat het van hen vandaan zou kunnen komen.

4.    ‘Toen ze klaar waren, voelde mijn haar als stro.’
De haarkleur van deze vrouw was na haar kappersbezoek prima, maar de textuur was het probleem. De schade was in eerste instantie verborgen achter een smooth blowout, maar ze kwam er al snel achter dat dit misleidend was. ‘De volgende dag kon ik zien hoe waardeloos het was geworden. Mijn haar leek wel gefrituurd.’

5.    ‘Meer dan honderd klanten kregen hardnekkige zweren op hun benen.’
Een populaire pedicure spa in Santa Cruz, Californië werd gesloten nadat de eigenaar haar pedicure baden niet goed had schoongemaakt. Hierdoor kregen meer dan honderd klanten een bacteriële infectie. Nadat de spa was gesloten, besloten meer dan vijftig klanten om de eigenaar aan te klagen. Groot gelijk!

 

Heeft je gezicht een vibrator nodig? >

Bron: Goodhousekeeping.com