Onthuld: ‘Ik tatoeëerde mijn gezicht voor de perfecte wenkbrauwen en lippen’

Megan O'Brien is altijd op zoek naar het nieuwste en het beste voor vollere lippen. Ze testte nu dít en deelt het met ons.

Meest gelezen

‘Zeggen dat volle lippen een beautytrend is, zou betekenen dat dit ook weer gaat veranderen en dat kleine, dunne lippen, zoals die van mij, ooit een hit zullen worden. Maar dunne lippen zijn niet meer in de mode geweest sinds dat Clara Bow Hollywoods It-girl was. In 1927. Ik ben al vanaf mijn achttiende bezig met het krijgen van vollere lippen en begon toen met erg pijnlijke collageen injecties. Ik woonde in Manhattan en deed modellenwerk. Mijn modellenbureau vertelde me dat ik alleen geboekt zou worden als ik mooiere lippen zou hebben. Het was 1994, de beginjaren van injecties, en als ik zou zeggen dat de pijn ondraaglijk was, zou dat een understatement zijn. Maar het zag er fantastisch uit en ik zou na vier maanden weer terugkomen.

Advertisement - Continue Reading Below

Er is sindsdien natuurlijk vooruitgang geboekt. Ik ga nu al jaren naar cosmetisch dermatoloog Dr. Simon Ourian (je zou hem kunnen kennen als Kylie Jenners guy), en ja, met de tijd is mijn bovenlip groter geworden. Ik zie er niet uit als Angelina, maar er zit nu wel echt iets. Toch is het jammer dat het iedere vier maanden onderhoud nodig heeft en dat het nog steeds geen pretje is, ook al is Dr. Ourian goed en is de pijn wel verminderd sinds mijn eerste injecties. Dus, als iemand die altijd op zoek is naar het nieuwste en het beste, vroeg ik me af: is er nog een andere manier?

Meest gelezen

Ik hoorde veel goede dingen over een semi-permanent make-up artist uit Europa genaamd Emilia Berry. Ze is eigenaar van Permaline Cosmetics dichtbij New York. Berry is gespecialiseerd in wat zij Micro-Stroke Brows ($950, inclusief een gratis touch-up) en Ombré Lips ($1050, inclusief gratis touch-up) noemt. Het is een nieuwe, subtiele cosmetische tattootechniek met resultaten die blijven tot wel drie jaar. Ik had nog nooit een tattoo laten zetten, maar ik heb huwelijken gehad die langer duurden dan drie jaar, dus het leek me een commitment die ik wel aankon. Nadat ik Emilia’s werk had bekeken, boekte ik een vlucht om haar te ontmoeten. Eerst voor mijn wenkbrauwen, die ik te veel heb geplukt in mijn jeugd waardoor ik ze iedere ochtend moet bijtekenen.

Emilia kwam meteen ter zaken, zocht een natuurlijke kleur voor mijn wenkbrauwen uit en tekende de meest perfecte vorm met make-up artist-precisie. Ze verdoofde het gebied met lidocaïne crème, zette de tattoo-pen aan en begon micro ‘brushstrokes’ te tatoeëren zodat echt haar werd nagebootst.  Het voelde oncomfortabel maar het was niet pijnlijk – een 2 op een schaal van 10. Toen ze klaar was, keek ik in de spiegel en ik kon bijna niet geloven hoe echt mijn wenkbrauwen leken. Het maakte mijn gezicht opener en jonger. (Bekijk het resultaat hier.) Ik zou na acht weken terugkomen voor mijn touch-up én plande dan ook gelijk een afspraak voor mijn lippen.

Toen ik terug was in Los Angeles besloot ik te praten met Dr. Richard Ellenbogen, een plastisch chirurg uit Beverly Hills, om uit te vinden wat er met onze lippen gebeurt als we ouder worden. Ik word in juli 40 – waar ik totaal niet mee zit! – maar het is in L.A. in ieder geval een bepalende leeftijd.  Volgens Ellenbogen kun je ongeveer 35% van het pigment in je lippen verliezen vanaf je 35ste . De lippen beginnen vet te verliezen, maar de bovenlip verlengd en krijgt plooien waardoor je een ongelukkige verschijning kunt krijgen.

Mijn vrienden waren niet erg begripvol. ‘Ga je dat doen?!’ riep mijn beste vriendin Kristen, die mijn cosmetische ingrepen normaal gesproken altijd steunt, toen ik haar vroeg of ik bij haar kon slapen in New York tijdens mijn volgende trip. ‘Ga je je lippen tatoeëren?  Ik zeg dit omdat ik van je hou: ik vind je gestoord.’ Haar reactie was niet anders dan die van de rest. Ze vertelden me horrorverhalen over oudtantes en oma’s die hun lippen met tatoeëren rood hadden omlijnd en er nu uitzagen als clowns die hun lippenstift vergeten waren op te doen. Maar ik vertrouwde Emilia en ik weet dat haar werk the next thing gaat worden, dus ik ging terug voor de bijwerking en mijn lippen.

De Ombré Lip neemt jouw natuurlijke lipkleur en kiest dan één of twee tinten donkerder (Emilia en ik kozen voor een subtiele roze kleur). Het is alsof je ’s ochtends wakker wordt met je favoriete pinky-nude lippenstift al op. De techniek maakt je lippen eigenlijk niet groter (ik ga nog steeds een paar keer per jaar langs bij Dr. Ourian), maar het geeft de illusie dat ze dat wel zijn en ze voegen een wat jeugdigere kleur en definitie toe. Ik was dit keer wat nerveuzer over de pijn, en dus nam ik een Xanax voordat we begonnen. Samen met de verdovende crème, was ik klaar voor de uur-durende sessie waarbij Emilia zorgvuldig de randen en de Cupid’s bow kleurde. Toen ze klaar was, was er geen bloed, geen scherpe, verse tattoolijnen en geen pijn. Ik kon meteen wat gaan drinken en eten. Later die avond zag ik mijn vriendin Kristin en het eerste wat ze zei was: ‘Oké, serieus, je lippen zien er geweldig uit.’ (Bekijk het resultaat hier.)

Ik kan niet genoeg benadrukken dat het belangrijk is om onderzoek te doen voordat je dit besluit. Emilia is de halve dag bezig met het verbeteren van fouten van andere semi-permanent make-up artists, dus neem de tijd voor het zoeken van een goede professional. Vraag altijd naar voor- en na-foto’s en praat eerst met huidige klanten.’

 

Kylie Jenner wil nu dúnne lippen >

‘Hoe krijg ik vollere lippen?’ >

Bron: HarpersBazaar.com