Is dít het nieuwe contouring?

Zoek niet langer voor een vlekkeloze teint. De oplossing is hier. Mits je genoeg tijd hebt 's ochtends that is.

Meest gelezen

Je hebt vast al eens gehoord van color correction, het mixen van verschillende concealerkleuren om de imperfecties in je gezicht weg te poetsen en je gezicht te egaliseren. Nu is er iets nieuws, al een grote trend onder make-upfans op Instagram, waarna je nooit meer terug wil naar enkel het gebruik van huidskleurconcealer.

Bij het nieuwe contouren worden namelijk allerlei verschillende kleuren – ja, fleurige tinten – tegelijk gebruikt om je gelaat een nóg beter effen resultaat te geven dan met de ‘gewone’. Het begon allemaal met YouTubers TianaCosmetics en Nicol Concilio, samen maakten zij een tutorial waarbij ze de, zeer betaalbare, Nyx Color Correction Concealer gebruikten. Naast twee bruintinten is aan dit palet ook geel, groen, paars en roze toegevoegd. En ondanks dat deze kleuren wellicht ietwat clownesk klinken, is het wel echt waar, de kleuren lopen magisch in je huid over op het moment dat je ze met je huid mengt.

Advertisement - Continue Reading Below

Meest gelezen

 
Mits je de goede kleuren op de juiste plek aanbrengt natuurlijk. Daarom hier eerst wat uitleg over de kleuren en hun doel:

> Geel is de perfecte camouflage voor paarsige (blauwe) plekken;
> Groen verbergt roodheid in je huid;
> Oranje is de perfecte kleur voor de blauwe kringen onder je ogen;
> Paars verbergt een gelige huid;
> En lichtroze kun je gebruiken voor het oplichten van je huid.

 
Met dit kleurenpalet kun je je gezicht, net als de vrouwen in deze filmpjes, mits je tijd over hebt volledig designen tot kunstwerk. Vind je al die kleuren wat veel voor dat kleine rode vlekje op je wang of je donkere kringen, dan kun je de filmpjes ook gewoon kijken ter vermaak. Het is namelijk (net) kunst.

Het Nyx Cosmetics-palet in kwestie is nog niet te koop in Nederland, maar wel te bestellen à € 11 via www.nyxcosmetics.com.

Bron: harpersbazaar.com