Dit komt er allemaal kijken bij Kim Kardashians 'natuurlijke' beautylook

Het kost namelijk best wel wat moeite om eruit te zien alsof je er niets aan hebt gedaan...

Meest gelezen

‘Natuurlijk’ is een relatief begrip. We hebben inmiddels geleerd dit label met een kritisch oog te bekijken, wanneer we het tegenkomen in de supermarkt of bij de beschrijving van fillers of andere injectables bijvoorbeeld. Hetzelfde geldt voor dit woord in combinatie met het uiterlijk van de Karadshians. In dit geval: Kim Kardashians ‘natuurlijke look voor overdag’. De realityster deelde deze week een tutorial-video op haar website, waarin make-up artist Mario Dedivanovic laat zien hoe je Kims ‘mooie, natuurlijke uitstraling’ kunt krijgen. Onnodig om te zeggen, maar toch even voor erbij: het is niet een simpel veegje mascara en een beetje lippenbalsem.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Meest gelezen

 
Na het invullen en perfectioneren van Kims wenkbrauwen met potlood en concealer, brengt Dedivanovic verschillende tinten bruine oogschaduw aan op haar oogleden. Net als meerdere lagen mascara, en – geen grap – DRIE verschillende eyeliners. Eerst een kohl potlood, vervolgens een vloeibare variant voor die subtiele kat-achtige touch en dan om af te sluiten een glanzend koperen potloodlijntje op haar onderste wimperrand, ‘om het goud in haar ogen op te lichten.’ En zoals je al begreep: dit waren alleen nog maar haar ogen.

 

Foto: MAC Eye Kohl in Smolder, MAC Liquid Eye Liner in Boot Black, Urban Decay 24/7 Glide-On Eye Pencil in Smog

Door naar de rest van Kims beautyroutine: het productenlijstje gaat verder met een bronzer om te contouren, een highlighter voor de gezonde glans en ter afsluiting een lichtgewicht facial mist. Hè, de moeiteloze eenvoud…

‘Zo natuurlijk!’ zegt Kim met een glimlach terwijl de laatste hand aan haar natural look wordt gelegd. Spotten we hier een piepklein vleugje zelfspot – dat laat zien dat Kim heus wel weet dat dit alles behalve naturel is? Wij betwijfelen het.

Selfish

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Bron: ELLE.com